Οι μικρές στιγμές κάποιες φορές είναι πιο σημαντικές

You’ve got to laugh a little, cry a little,

until the clouds roll by a little.

That’s the story of, that’s the glory of love.

 

Οι στίχοι του Billy Hill στο τραγούδι “The Glory of Love” μας υπενθυμίζουν μέχρι και σήμερα τη σημασία των μικρών στιγμών της ζωής και των συναισθημάτων που συνοδεύουν. Το τραγούδι αυτό δεν εξυμνεί τις μεγάλες και καθοριστικές στιγμές, αλλά εκείνες τις μικρές στιγμές της ζωής που αφήνουμε πολλές φορές στο περιθώριο, αυτές τις στιγμές που ασυνείδητα τις έχουμε δεδομένες και τις προσπερνάμε.

Κάθε σημαντικό γεγονός της ζωής μας κρύβει τέτοιες μικρές στιγμές μέσα του, στη προετοιμασία, στη συνεννόηση, στο χέρι του πατέρα που απλώνει για να διορθώσει το κόμπο της γραβάτας του γαμπρού  ή της μητέρας που με προσοχή στερεώνει καλύτερα το πέπλο της νύφης. Η αγκαλιά της γιαγιάς ή του παππού, μικρές στιγμές, σαν κόμματα ανάμεσα στις προτάσεις του πιο σημαντικού κεφαλαίου της ζωής μας που άθελά μας προσπερνάμε για να προχωρήσουμε στην επόμενη πρόταση, στην επόμενη παράγραφο, στην επόμενη σελίδα.

Μα αυτοί οι άνθρωποι έχουν υπάρξει το έδαφος που στηρίζει τα πόδια μας στο μονοπάτι της ζωής και βρίσκονται και πάλι εκεί, στο μεγάλο γεγονός για τα μικρά αλλά σημαντικά.

Μην αφήσετε αυτές τις στιγμές να σας προσπεράσουν και μην αφήσετε το άγχος της ημέρας να θολώσει την εικόνα τους.

Ζήστε μαζί τους την ημέρα, είναι θεατές και συμπρωταγωνιστές δίπλα σας, μαζί με τα αδέρφια, τους φίλους, τους συγγενείς. Κρατήστε τις στιγμές αυτές αληθινές με χαρά αλλά και λίγη συγκίνηση και ας χαλάσει το μακιγιάζ. Αγκαλιάστε τους πραγματικά γιατί οι στιγμές αυτές δεν γυρίζουν πίσω. Άλλωστε είναι πάντα διακριτικοί, καθώς η χαρά τους είναι να χαζεύουν τη δική σας ευτυχία, τις δικές σας ξεχωριστές στιγμές, όπως θα ξετυλίγονται και θα αποθανατίζονται από την κάμερα του φωτογράφου με όλους σας μέσα!