Πώς να αναδείξετε τον φόντο στα ταξίδια σας

 

Τα ταξίδια μας προσφέρουν σπάνιες εικόνες και μοναδικές στιγμές που σπάνε την μονοτονία της καθημερινότητάς μας. Όποιο προορισμό και αν έχουν, είναι όλα ξεχωριστά γιατί έχουν πάντα να μας δώσουν κάτι καινούργιο και διαφορετικό που μοιραζόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τα ταξίδια δημιουργούν σημαντικές εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις  που μπορούμε να διατηρήσουμε αναλλοίωτες στη μνήμη μας μέσα από τις φωτογραφίες. Ωστόσο, για να είναι αυτές οι φωτογραφίες ενδεικτικές του τοπίου και των προσώπων που μας συνόδευσαν σε αυτό το ταξίδι, θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η μέση απόσταση είναι η χρυσή τομή

Τα μνημεία και τα αξιοθέατα που συναντάμε στα ταξίδια μας είναι  ενδεικτικά της πρωτεύουσας ακόμα και της χώρας στην οποία μπορεί να βρεθούμε. Για να φωτογραφήσουμε ένα πορτραίτο με φόντο ένα μνημείο που θα αναδεικνύει και το πρόσωπο και το αξιοθέατο ή μνημείο, δεν θα πρέπει να τραβήξουμε τη φωτογραφία από πολύ κοντά ή πολύ μακριά, μία μέση απόσταση από το μνημείο είναι ιδανική. Άλλωστε τo vibe μίας πόλης το παίρνεις και το ζεις καλύτερα όταν την περπατάς, οπότε σίγουρα θα σας δοθεί η ευκαιρία να βρείτε την ιδανική απόσταση, γιατί όχι, δοκιμάζοντας πολλές λήψεις από διάφορες αποστάσεις, για να κρατήσετε την ιδανική φωτογραφία που θα αναδεικνύει την φυσική εικόνα που έχετε μπροστά σας.

Κάθετες λήψεις

Αν βρεθείτε σε μία πρωτεύουσα του εξωτερικού με πλούσια αστική θεματολογία, όπως για παράδειγμα τη Νέα Υόρκη ή το Ντουμπάι, δοκιμάστε τις κάθετες λήψεις. Οι κάθετες λήψεις δημιουργούν το συναίσθημα της ανάτασης και οι εντυπωσιακοί ουρανοξύστες θα σας δώσουν αρκετό υλικό για αυτά τα ιδιαίτερα κάδρα.

Φλας

Χρησιμοποιήστε το φλας ακόμη και την μέρα, καθώς μπορεί να αναδείξει μοναδικά το θέμα που θέλετε να φωτογραφήσετε.

Ο κανόνας των τρίτων

Ο πιο σημαντικός κανόνας στην οπτική σύνθεση, ορίζει ότι ποτέ δεν πρέπει να τοποθετούμε το θέμα μας στο κέντρο του κάδρου. Αυτό σημαίνει ότι όταν θέλουμε να φωτογραφίσουμε τον αγαπημένο ή την αγαπημένη μας, τους τοποθετούμε μακριά από το κέντρο του κάδρου, καθώς έτσι αναδεικνύουμε στη φωτογραφία και το πρόσωπο και τον φόντο από πίσω .