Τραβήξτε αιθέριες φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική σας μηχανή και ένα smartphone!

Με τη σημερινή τεχνολογία, είναι πιο εύκολο από ποτέ για τους επαγγελματίες φωτογράφους να δημιουργούν εικόνες που κόβουν την ανάσα. Συχνά, αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που ελκύει τον θαυμασμό όλων, ενισχύετε και επιτυγχάνετε και μέσω προγραμμάτων όπως αυτό του Photoshop.

Ωστόσο στην εποχή μας, όλοι λίγο πολύ έχουν αποκτήσει μία πιο στενή σχέση με τη φωτογραφία που οφείλετε σε μεγάλο βαθμό στα social media, καθώς μέσω αυτών, πολύ εύκολα μπορούμε να μοιραστούμε με τους φίλους μας στιγμές από την καθημερινότητά και τα ταξίδια μας.

Η φωτογραφία είναι τέχνη και δυνητικά κάθε φορά που μοιράζεστε μία φωτογραφική απεικόνιση, γίνεστε και εσείς ένας καλλιτέχνης που αποδίδει με το δικό του τρόπο ένα πορτραίτο ή ένα τοπίο.

Πρόσφατα ο καναδός φωτογράφος Mathias Fast εισήγαγε ένα έξυπνο φωτογραφικό τέχνασμα που θα δώσει στις εικόνες σας μια αιθέρια αίσθηση χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζεται το χειρισμό προγραμμάτων, όπως αυτό του Photoshop.

Αυτό το έξυπνο φωτογραφικό τέχνασμα, δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από ένα smartphone και μια φωτογραφική μηχανή.  Χρησιμοποιώντας την οθόνη του τηλεφώνου σας ως αντανακλαστική επιφάνεια μπορείτε να τραβήξετε πανέμορφες φωτογραφίες που θα μοιάζουν σαν να τις τράβηξε επαγγελματίας φωτογράφος.

Ξεκινήστε κρατώντας το τηλέφωνο οριζόντια στο κάτω μέρος του φακού της κάμερας. Στο σημείο αυτό, κοιτάξτε μέσα από το σκόπευτρο της μηχανής σας. Θα δείτε μέρος της σύνθεσης σας να εμφανίζεται στο κάτω μισό της εικόνας. Με βάση αυτό που βλέπετε, ρυθμίστε ελαφρώς το τηλέφωνό σας, αλλά συνεχίστε να το κρατάτε κοντά στον φακό, για να έχετε την αντανάκλαση που θέλετε. Στη συνέχεια, τραβήξτε την φωτογραφία σας και τελειώσατε!