Ποιες είναι οι σημαντικές φωτογραφίες των Χριστουγέννων

Κάθε όμορφη στιγμή είναι και μία ευκαιρία για μία ακόμη φωτογραφία με τους ανθρώπους που έχουν σημαντική θέση μέσα στη ζωή μας.

Στην περίπτωση όμως που έχουμε παιδιά, θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη σημασία στις φωτογραφίες των Χριστουγέννων, γιατί με αυτές,  δεν καταγράφουμε μόνο στιγμές, αλλά και κάτι πιο σημαντικό, το νόημά τους.

Στιγμές, όπως η εξιστόρηση ενός παραμυθιού, το στόλισμα του δέντρου, η τρυφερή αγκαλιά της γιαγιάς και του παππού, η προετοιμασία των γλυκών, οι χειροτεχνίες και τα χειροποίητα στολίδια, μαζί με τις ξεχωριστές οικογενειακές παραδόσεις που μπορεί να έχει κάθε οικογένεια, είναι σημαντικό να καταγράφονται, να αποθανατίζονται και να διατηρούνται ως αρχείο που θα καταγράφει τα Χριστούγεννα των παιδικών χρόνων αλλά και όλων των χρόνων που θα ακολουθήσουν.

 

Τα Χριστούγεννα είναι μία καθαρά οικογενειακή γιορτή, στην οποία μοιραζόμαστε στιγμές, και χαρίζουμε δώρα, ωστόσο είναι και η πιο μαγική εποχή του χρόνου και αυτό πρέπει να αναδεικνύεται από τη πλευρά μας, για να καταγράφεται μέσα στη ψυχή των παιδιών μας.

Η στιγμή που θα επιλέξουμε να φωτογραφίσουμε, δεν χρειάζεται να είναι σε κάποιο ξεχωριστό event, αντίθετα, όσο πιο απλή, πραγματική και προσωπική είναι η στιγμή, τόσο το καλύτερο.

Ο στόχος αυτών των φωτογραφιών, παρέα με τις αναμνήσεις των παιδιών μας, είναι να αποτελέσουν έναν φωτεινό πομπό που θα τους υπενθυμίζει σε όποια φάση της ζωής τους και αν βρίσκονται, τη μαγεία, την αγάπη, τη θαλπωρή, τη χαρά, αλλά και τις εκπληρωμένες ευχές τους, γεμίζοντάς τα δύναμη και ελπίδα για κάθε νέο χρόνο, για κάθε νέα ευχή και νέο όνειρο.