Η Βενετία της σαγήνης και του μυστηρίου

Στις 9 Φεβρουαρίου ανοίγει το τριώδιο και μαζί του σηκώνει την αυλαία του το Carnevale di Venezia, το πιο πολυτελές και πολυδάπανο καρναβάλι του κόσμου, στη πιο σαγηνευτική πόλη της Ιταλίας, τη Βενετία.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του καρναβαλιού, πέρα από τις μοναδικές baroque ενδυμασίες, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι οι μάσκες. Αυτό όμως το περίτεχνο αξεσουάρ που η τιμή του ξεκινά σήμερα στα 35 ευρώ και μπορεί να φτάσει τη τιμή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, έχει μία ιστορία που συνδέεται με την ανάγκη για επανάσταση απέναντι στην αυστηρή ηθική της τότε εποχής, την απουσία των κανόνων και την ελευθερία της δράσης απέναντι στο πρόσωπο της ηδονής.

Σήμερα πίσω από αυτή τη μάσκα δεν κρύβεται, αλλά αποκαλύπτεται η Βενετία της σαγήνης και του μυστηρίου μέσα από μοναδικά events , πολυτελείς μασκέ χορούς, παραστάσεις, όπερες, κονσέρτα, πειρατικά πλοιάρια και ιδιόμορφους καλλιτέχνες που θα σας συναρπάσουν οδηγώντας τα βήματά σας στη ακαταμάχητη και σκοτεινή γοητεία της αποπλάνησης.

Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο σαν πειρατές ή ευγενείς και με μάτια ερμητικά ανοιχτά, ζήστε την πολυτέλεια όπως δεν την έχετε αντικρύσει ποτέ.

Το Καρναβάλι της Βενετίας ξεκινά φέτος στις 8 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι της 25 του μήνα. Αποτελεί έναν πραγματικά ιδιαίτερο προορισμό που αυτή την εποχή έχει μία ιδιαίτερη λάμψη.

Δείτε εδω τα event που παρουσιάζει το VENETOINSIDE.com που σίγουρα θα κερδίσουν τις εντυπώσεις στο φετινό βενετσιάνικο καρναβάλι.