Γενέθλια και Παιδικό Πάρτι στον Kαιρό του Κορονοϊού

Ο εορτασμός των γενεθλίων μέσα από την συνάθροιση φίλων και συγγενών, είναι κάτι που αυτή την περίοδο είναι απαγορευτικός είτε σε κλειστούς, είτε σε ανοιχτούς χώρους και θα συνεχίσει να είναι ακόμα και όταν αρθούν τα μέτρα, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για αυτόν τον ιό.

Επειδή λοιπόν βρισκόμαστε αρκετούς μήνες μακριά, μέχρι να υπάρξει η ασφάλεια να επιστρέψουμε στη προ κορονοϊού εποχή, θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες με γνώμονα την ασφάλεια τη δική μας αλλά και του συνόλου.

Όσο δύσκολο και αν φαίνεται αυτό στα μάτια μας, τα παιδιά το βιώνουν χειρότερα μέσα τους, γιατί όσο και αν τους μιλήσουμε, όσο και αν τα διδάξουμε, δεν έχουν τις σφαιρικές γνώσεις και την εμπειρία που έρχεται με τα χρόνια, για να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις αυτές και να τις φιλτράρουν όπως ένας ενήλικας.

Έτσι, η ημέρα των γενεθλίων τους μπορεί φέτος να αποτελεί μία πρόκληση όχι μόνο για αυτά αλλά και για εσάς.

Με το καθιερωμένο πάρτι, εκτός, χωρίς την φυσική παρουσία φίλων, παιδικών φωνών και ομαδικών παιχνιδιών, θα κλιθούμε άμεσα ή αργότερα να κάνουμε αυτή την ημέρα ξεχωριστή για τα λατρεμένα μας παιδιά, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη αναβολή και σίγουρα χωρίς να δώσουμε υποσχέσεις για την επόμενη χρονιά.

Αυτό που έχει συμβεί, είναι μία χρυσή ευκαιρία να διδάξουμε τα παιδιά μας, ότι τα γενέθλια δεν συνοδεύονται πάντα από πάρτι και αμέτρητα δώρα. Αντίθετα έχουν πολλές μορφές, με διαφορετικά κάθε φορά συναισθήματα.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε αυτή την ημέρα με τον ίδιο και περισσότερο ενθουσιασμό, χωρίς να λείψει τίποτα. Ούτε και οι φίλοι!

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε λοιπόν είναι να ζητήσουμε από τους γονείς των φίλων του παιδιού μας να γραφτούν στο https://www.zoom.us/.

H εφαρμογή- υπηρεσία τηλεδιάσκεψης zoom.us επιτρέπει τη σύνδεση έως και 100 ατόμων ταυτόχρονα και την ανταλλαγή εικόνας και ήχου.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να έχουν πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή έχει σύνδεση στο διαδίκτυο, όπως υπολογιστής, tablet, κινητό τηλέφωνο.

Το αναγκαίο λογισμικό παρέχεται δωρεάν και ποικίλει ανάλογα με το μέσο σύνδεσης.

Όσοι συνδέονται μέσω υπολογιστή απλώς “εκτελούν” το αρχείο zoom_launcher.exe που κατεβαίνει αυτόματα στον υπολογιστή τους την πρώτη φορά που θα επιχειρήσουν να συνδεθούν (JOIN A MEETING) σε διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη.

Όσοι χρησιμοποιούν android smartphone μπορούν να κατεβάσουν την αντίστοιχη εφαρμογή ZOOM Cloud Meetings από το Google Play.

Οι κάτοχοι iphone κινητών μπορούν να κατεβάσουν την αντίστοιχη εφαρμογή ZOOM Cloud Meetings από το App Store.

Έτσι μέσω αυτής της υπηρεσίας, εύκολα και με πολύ ενθουσιασμό όλοι οι φίλοι του θα είναι εκεί να του τραγουδήσουν και να του ευχηθούν, την ώρα που θα σβήνει τα κεράκια της τούρτας!

Ο στολισμός του σπιτιού είναι ένα επιπλέον στοιχείο εορταστικής διάθεσης γι’ αυτό και θα πρέπει να ξεχωρίζει με μπαλόνια, με γιρλάντες, photo booth prop, με χάρτινα πιατάκια, ποτηράκια και χαρτοπετσέτες που όλα μαζί, μπορεί να έχουν κάποια ειδική θεματολογία όπως για παράδειγμα, superheroes, διάστημα, δεινόσαυρους, πριγκίπισσες, γοργόνες, γατάκια κλπ. Όλα αυτά μαζί, είναι οι μικρές λεπτομέρειες ενός παιδικού πάρτι και επειδή είναι πάρα πολύ εύκολο να τα βρούμε και να μας παραδοθούν στην πόρτα μας από το ηλεκτρονικό μαγαζί που θα τα αγοράσουμε, είναι καλό να το κάνουμε.

Επειδή από το πάρτι αυτό, η φυσική παρουσία του κόσμου θα λείπει, καλούμαστε εμείς οι γονείς, να καλύψουμε αυτό το κενό, που σημαίνει ότι θα πρέπει για λίγο να ξαναγίνουμε πάλι παιδιά, να παίξουμε παιχνίδια, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να φωτογραφηθούμε κάνοντας αστείες γκριμάτσες πίσω από το photo booth prop, να βγάλουμε selfies, εν ολίγοις να περάσουμε όμορφα αυτή την ημέρα.

Τέλος, επειδή το κόστος αυτού του πάρτι θα είναι πραγματικά πολύ χαμηλό και επειδή κάθε παιδί έχει και ένα μικρό όνειρο για αυτή την ημέρα που αφορά φυσικά το δώρο του, αγοράστε ότι επιθυμεί η καρδούλα του. Ότι και αν ζητήσει, σίγουρα θα είναι μέσα στο budget σας, αφού και η τούρτα θα είναι μικρότερη και το φαγητό αισθητά λιγότερο και τα καθιερωμένα δωράκια για τα παιδάκια που θα έρχονταν στο πάρτι του, φέτος δεν θα χρειαστεί να αγοραστούν.