Οι καλύτερες φωτογραφίες του 2020 τραβηγμένες… με ένα iPhone!

Από το 2018 ο διαγωνισμός φωτογραφίας της Apple αποδεικνύει ότι το ταλέντο στη φωτογραφία δεν χρειάζεται ιδιαίτερο εξοπλισμό για να αναδειχθεί.

Στον διαγωνισμό iPhone Photography Awards,  λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες, χρησιμοποιώντας μόνο την κάμερα του κινητού iPhone για να τραβήξουν την υποψήφια φωτογραφία.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που βραβεύτηκαν, το concept και η δημιουργική διάθεση ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν ανάμεσα στους νικητές.

Ένας διαγωνισμός φωτογραφίας είναι μία πρόκληση αλλά και ένας τρόπος να εκφράσουμε το πάθος μας για αυτή την τέχνη που εκφράζει λόγια και συναισθήματα μέσα από μία και μόνο εικόνα.

Ας δούμε λοιπόν τους φετινούς νικητές του διαγωνισμού έχοντας μέσα στο μυαλό μας ότι είναι φωτογραφίες που βγήκαν από ένα κινητό τηλέφωνο και γιατί όχι του χρόνου μπορεί μία δικής σας φωτογραφία να βρίσκεται ανάμεσά τους.

Οι “Φωτογράφοι της Χρονιάς” είναι τέσσερις, ωστόσο υπάρχουν νικητές και για άλλες 17 κατηγορίες, που είναι οι εξής: Abstract, Animals, Architecture, Children, Floral, Landscape, Lifestyle, Nature, News and Events, Other, Panorama, People, Portrait,  Still Life, Sunset, Travel and Trees.

Fernando Merlo
Spain
1st Place – News/Events

Demons lighting the sky
Location: Paterna, Spain
Shot on iPhone X