• Άλμπουμ γάμου & τί πρέπει να προσέξετε

Σκοπός των φωτογραφιών του γάμου είναι να γίνονται ένα ξεχωριστό άλμπουμ και όχι να παραμένουν σε έναν φάκελο ενός ηλεκτρονικού αρχείου.

Η θέση κάθε λεπτομέρειας που έκανε τόσο μοναδικό τον γάμο σας μπορεί να αναδειχθεί μόνο όταν τυπώνονται μέσα στις σελίδες ενός ψηφιακού άλμπουμ, μόνο έτσι θα μπορείτε να ζείτε ξανά και ξανά τη κάθε στιγμή αυτής της τόσο όμορφης ημέρας.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε για να είναι το άλμπουμ αυτό καλαίσθητο και διαχρονικό.

Η επιλογή των φωτογραφιών είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του. Ξεκινήστε επιλέγοντας απλά τις αγαπημένες σας φωτογραφίες από όλη την ημέρα δηλαδή, φωτογραφίες πριν τον γάμο, από την τελετή, από την δεξίωση.

Στη συνέχεια επιλέξτε μερικές φωτογραφίες που προσδίδουν την ατμόσφαιρα που είχατε την ημέρα του γάμου σας. Επιλέξτε φωτογραφίες που αναδεικνύουν τον στολισμό, ιδιαίτερες λεπτομέρειες, αλλά και στιγμές που αποπνέουν ιδιαίτερο συναίσθημα.

Συγκεντρώστε όλες εκείνες τις φωτογραφίες που μπορούν να διηγηθούν την ιστορία της ημέρας και που μπορούν να δέσουν η μία με την άλλη. Ιδανικός αριθμός φωτογραφιών για ένα ψηφιακό άλμπουμ είναι να επιλέξετε μεταξύ 80 – 90 φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες που θα επιλέξετε θα δημιουργήσουν 25 σαλόνια. Στόχος είναι κάθε σελίδα να συνδέεται με την επόμενη εκτυλίσσοντας τις στιγμές της ημέρας, με κάθε σαλόνι να περιέχει φωτογραφίες που σχετίζονται μεταξύ τους.

Είναι σημαντικό να μην υπερβάλετε στον αριθμό των φωτογραφιών για να έχετε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα, καθώς μικρότερος αριθμός σημαίνει περισσότερος χώρος για να αναδειχθούν οι φωτογραφίες σας.

Τέλος επιλέξτε εκείνη τη φωτογραφία που θα γίνει εξώφυλλο του άλμπουμ σας. Ο φωτογράφος σας θα σας προτείνει μία σειρά από επιλογές για το εξώφυλλο, που περιλαμβάνουν εξώφυλλα σε δερματίνη, ύφασμα ή ακόμα και ξύλο, ενώ πάνω τους μπορείτε να χαράξετε τα ονόματα σας μαζί με την ημερομηνία του γάμου σας.

Διατηρήστε το άλμπουμ σας αναλλοίωτο στον χρόνο επιλέγοντας μαζί με τα υπόλοιπα και ένα κουτί που θα ταιριάζει με το εξώφυλλο του άλμπουμ σας.