Αυτή την εποχή του χρόνου όλοι σχεδιάζουμε να αποδράσουμε από την καθημερινότητάς μας, ενώ αρκετοί από εμάς βρίσκονται ήδη στον προορισμό που έχουν ονειρευτεί για τις φετινές τους διακοπές.

Βουνό ή θάλασσα όπου και αν βρισκόμαστε στην Ελλάδα, σε χωριό ή νησί, οι στιγμές μας και  τα τοπία είναι μοναδικά και εμείς πρέπει να τα αποθανατίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί οι αναμνήσεις όταν είναι όμορφες είναι σημαντικές!

Σε προηγούμενα άρθρα έχουμε δώσει συμβουλές για το πώς μπορούμε να φωτογραφίσουμε τοπία και πορτραίτα με επιτυχία

Πώς να φωτογραφίσετε επιτυχημένα φυσικά τοπία

Πώς να αναδείξετε τον φόντο στα ταξίδια σας

Πώς να φωτογραφίσετε επιτυχημένα πορτρέτα

Αυτή τη φορά θα δώσουμε 3 επιπλέον συμβουλές που θα κάνουν τις φωτογραφίες αυτού του καλοκαιριού ακόμα πιο ενδιαφέρουσες.

#Tip 1 – Γεμίστε τη φωτογραφία με το θέμα που σας τράβηξε την προσοχή

Τις περισσότερες φορές φωτογραφίζουμε ένα θέμα που μας τράβηξε την προσοχή χωρίς να γεμίσουμε την φωτογραφία μας με αυτό. Το αποτέλεσμα είναι να μοιράζετε η προσοχή μας στη φωτογραφία που τραβήξαμε και τελικά το θέμα που μας τράβηξε αρχικά το ενδιαφέρον, να χάνετε ανάμεσα σε άλλα στοιχεία που αποθανάτισε η φωτογραφική μας κάμερα.

Δείτε τη διαφορά ανάμεσα στη πρώτη και τη δεύτερη φωτογραφία

#Tip 2 – Μην χρησιμοποιείτε συνέχεια το zoom!

Το zoom μας επιτρέπει να μειώσουμε την απόσταση από το θέμα που θέλουμε να φωτογραφίσουμε χωρίς να χρειαστεί να το προσεγγίσουμε, ωστόσο τις περισσότερες φορές δεν δίνει το ενδιαφέρον αποτέλεσμα που έχουμε αρχικά σας στόχο μέσα στο μυαλό μας.

Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί επιλέξαμε εξαρχής να χρησιμοποιήσουμε το zoom αντί να πλησιάσουμε το θέμα και δεύτερον γιατί δεν σκεφτήκαμε να το τραβήξουμε από μία πιο ενδιαφέρουσα γωνία.

Συνήθως τραβάμε τις φωτογραφίες όπως βλέπουμε την εικόνα μπροστά μας (eye level), για να δημιουργήσουμε όμως εικόνες που θα έχουν ένα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα θα πρέπει να πλησιάσουμε το θέμα και να το φωτογραφίσουμε από εκείνη την γωνία που όχι μόνο θα το αναδεικνύει αλλά θα κάνει και πιο ιδιαίτερη τη φωτογραφία, (ακόμα και αν χρειαστεί να ξαπλώσουμε στο έδαφος για να τραβήξουμε αυτή τη τόσο ιδιαίτερη φωτογραφία).

Μία επιτυχημένη φωτογραφία απαιτεί την προσωπική μας δράση και την καλλιτεχνική έμπνευση της στιγμής.

Δείτε τη διαφορά ανάμεσα στις παρακάτω φωτογραφίες

#Tip 3 – Τραβήξτε φωτογραφίες με προοπτική

Μέσα στη πόλη και ανάμεσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας και της εργασίας μας η προοπτική λείπει από την καθημερινότητά μας, δεν λείπει όμως από τις διακοπές μας και από τα πανέμορφα μέρη που επισκεπτόμαστε αυτή την ανέμελη εποχή του χρόνου.

Οι φωτογραφίες με προοπτική έχουν πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μια αίσθηση περιπέτειας, αναδεικνύουν το συναίσθημα της ελευθερίας και απογειώνουν την ομορφιά του τοπίου που έχουμε απέναντι μας.

Δείτε παραδείγματα στις παρακάτω φωτογραφίες