Αυτή την εποχή καμία άλλη πρωτεύουσα στην Ευρώπη δεν έχει τόσα events όσα το Λονδίνο!

Τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο είναι μία συναρπαστική εποχή με πολλά δρώμενα για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.

Από τη χειμωνιάτικη χώρα των θαυμάτων και το χιονισμένο Χόγκουαρτς του Χάρι Πότερ, τα ψώνια στα εμπορικά  Selfridges, Harrods αλλά και το Covent Garden, στο σκοτεινό μασκέ gothic πάρτι του “The vaults”, όλα όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στο Λονδίνο είναι το λιγότερο συναρπαστικά!

Ο επίσημος τουριστικός οδηγός «Visit London» παρουσιάζει 101 πράγματα που μπορούμε να επισκεφτούμε, να παρακολουθήσουμε, να κάνουμε και να απολαύσουμε σε αυτή τη φαντασμαγορική πόλη, προτού όμως παρασυρθείτε, αν έχετε κλείσει ήδη τα εισιτήριά σας ή αν αποφασίσετε την τελευταία στιγμή να επισκεφτείτε κάποιο φίλο ή συγγενή που βρίσκεται εκεί, πρέπει να σας θυμίσουμε ότι,

Το Λονδίνο είναι η πόλη του Κάρολου Ντίκενς (Τσαρλς Ντίκενς). Ο Ντίκενς υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους Άγγλους μυθιστοριογράφους και θεωρείται από πολλούς ως ο σπουδαιότερος συγγραφέας της Βικτωριανής Εποχής. Τα πιο γνωστά έργα του είναι η νουβέλα που έγραψε το 1843, «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα», ο «Όλιβερ Τουίστ» και οι «Μεγάλες Προσδοκίες». Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το σπίτι του, αλλά και να αποκτήσετε την πιο κοντινή, στην αυθεντική έκδοση του 1843, του βιβλίου , «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα» ή αλλιώς “A Christmas Carol”.

Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ ήταν Άγγλος ποιητής και θεατρικός. Πολλά από τα σημαντικότερα έργα του παίχτηκαν στο Globe Theater του Λονδίνου. Αν και το θέατρο κάηκε το 1613, αναδομήθηκε το 1997. Η κατασκευή του βασίστηκε πάνω σε διασωζόμενα αυθεντικά σχέδια του αρχικού κτιρίου και σήμερα ονομάζεται “Shakespeare’s Globe Theater”. Μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα έργο του Σαίξπηρ μέσα σε αυτόν τον «ιστορικό» χώρο.

Ο πιο διάσημος ντεντέκτιβ στον κόσμο ήταν Λονδρέζος και φυσικά αναφέρομαι στον Σέρλοκ Χολμς, που παρά το γεγονός ότι είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που πρωταγωνίστησε στα μυθιστορήματα του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, το 1887, σήμερα έχει δικό του μουσείο που βρίσκεται, που αλλού… μα φυσικά 221B Baker Street!