Σιγά σιγά οι ζεστές ημέρες θα δώσουν τη θέση τους στα θερμά χρώματα του φθινοπώρου, μία εποχή τόσο όμορφη αλλά και ρομαντική που αξίζει πραγματικά τη προσοχή του φωτογραφικού μας φακού.

Το φθινόπωρο αν και συνδυάζεται με το τέλος των διακοπών, είναι μία ιδιαίτερη περίοδος όπου η φύση ντύνεται με τα πιο ζεστά χρώματα τα οποία αποδίδουν μοναδικά στον φωτογραφικό φακό.

Την εποχή αυτή, στην ερώτηση «βουνό η θάλασσα;» η απάντηση είναι βουνό. Οι συνδυασμοί των χρωμάτων είναι μοναδικοί επηρεάζοντας την ψυχολογία μας θετικά, καθώς οι αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί, του κίτρινου και του καφέ συνδέονται πάντα με όμορφα συναισθήματα.

Το κόκκινο είναι το χρώμα που μας δημιουργεί τα συναισθήματα  της ενεργητικότητας, της ενθάρρυνσης και της δύναμης.

Το πορτοκαλί είναι ένα χρώμα που έχει την ενεργητικότητα και την ζωντάνια του κόκκινου χρώματος και τις ευχάριστες και φιλικές ιδιότητες του κίτρινου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η θέα του να μας αναζωογονεί, ενώ υποδηλώνει τη διασκέδαση και τον αυθορμητισμό.

Το κίτρινο είναι το χρώμα του ήλιου, θεωρείτε το πιο χαρούμενο χρώμα και στον ανθρώπινο ψυχισμό μεταφέρει συναισθήματα αισιοδοξίας, χαράς και αυθορμητισμού.

Το καφέ, το χρώμα της γης, είναι ένα χρώμα που καθησυχάζει την ψυχή, ιδιαίτερα  σε καιρούς κοινωνικά και οικονομικά ανήσυχους, καθώς εκπέμπει απλότητα και γαλήνη.

Η εικόνα λοιπόν αυτών των χρωμάτων καθώς και τα εκπληκτικά τοπία, μπορούν να γίνουν το έναυσμα να προσθέσουμε αυτή την εποχή ιδιαίτερες θεματικές πινελιές μέσα και στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού μας.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ιδιαίτερο σετ κούπες με ένα πανέμορφο φθινοπωρινό θέμα. Να ανανεώσουμε την διακόσμηση του σαλονιού μας με πανέμορφα διακοσμητικά μαξιλάρια με μία φθινοπωρινή σύνθεση που θα έχουμε επιλέξει εμείς. Να κρεμάσουμε στον τοίχο μας ένα καμβά με ένα φθινοπωρινό τοπίο.

Η περίοδος που ακολουθεί είναι μία πανέμορφη εποχή την οποία αξίζει να ζήσουμε με βόλτες αλλά και εκδρομές, να χαρούμε τα χρώματα και την αίσθηση του φθινοπώρου μέσα και έξω από το σπίτι μας, να βγάλουμε πολλές, δημιουργικές και όμορφες φωτογραφίες και να μην ξεχνάμε ποτέ ότι η ομορφιά του φθινοπώρου κρύβει μέσα της την υπόσχεση της αναγέννησης.

Καλό Φθινόπωρο!!!