Φωτογραφίζοντας μασκαρέματα & εορταστική διάθεση

Απόκριες 2021

Σήμερα, Κυριακή 21 Φεβρουαρίου ξεκινά η Αποκριά ή διαφορετικά ανοίγει το Τριώδιο. Και φέτος το έθιμο αυτό θα εορταστεί με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι συνηθίζαμε τα προηγούμενα χρόνια, γι’ αυτό και πρέπει να τονώσουμε τη διάθεσή μας και την εφευρετικότητά μας για να περάσουμε εξίσου όμορφα.

Μεγάλος όγκος της  εορταστικής διάθεσης θα μεταφερθεί και πάλι από τον φυσικό, στον ηλεκτρονικό χώρο (social media), αλλά αυτό αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να μοιραστούμε τις καλύτερες στιγμές και τις πιο όμορφες φωτογραφίες μας με τους φίλους μας.

Σίγουρα οι βόλτες δεν θα λείψουν και σίγουρα θα δούμε και από κοντά κάποιους από αυτούς, ωστόσο η εορταστική μας διάθεση, η φαντασία και τα μασκαρέματά μας θα ξεχωρίσουν μέσα στο διαδίκτυο και μέσα στο σπίτι μας, ιδίως αν έχουμε και μικρά παιδιά.

Απόκριες

Ευκαιρία για ένα παραμυθένιο πορτραίτο

Αυτή την εποχή που όλοι μπορούμε να μεταμφιεστούμε και να μεταμορφωθούμε σε οποιοδήποτε μαγικό όν της φαντασίας μας, είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα πορτραίτο διαφορετικό από όλα τα άλλα. Ένα πορτραίτο που θα μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στο άλμπουμ μας, αλλά και να το εκτυπώσουμε για δώσουμε ένα πιο προσωπικό χαρακτήρα στην εορταστική διακόσμηση του σπιτιού μας.

Αλλά και για να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας, την αυτοεκτίμησή μας και φυσικά την εορταστική μας διάθεση.

Εκτυπώσεις >

Αυτοσχεδιάζουμε με αποκριάτικη διάθεση

Αυτές οι μέρες είναι ιδανικές για να ξαναβρούμε το παιδί που κρύβουμε μέσα μας και να φωτίσουμε τις μέρες μας με πολύ glitter, κομφετί, αλλά και πολλές δραστηριότητες όπως οι χειροτεχνίες, αλλά και ένα πιο καλλιτεχνικό μακιγιάζ.

Στοιχεία, που όλα μαζί μπορούν να δημιουργήσουν μία ιδιαίτερη σύνθεση για πανέμορφες και φωτεινές φωτογραφίες που θα μοιραστούμε με τους φίλους μας και που γιατί όχι να μπουν μέσα σε ένα scrapbook ή μέσα σε ένα άλμπουμ.

Δείτε πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας,

Αποκριάτικο Αλμπουμ >

Ιδιαίτερα για τα παιδιά, τέτοιες ασχολίες είναι σημαντικές, αφού και φέτος οι εορτασμοί θα περιοριστούν στις πρωτότυπες ιδέες που θα έχουμε εμείς για να τα ψυχαγωγήσουμε και να τα κάνουμε να αισθανθούν όμορφα.

Άρα και αυτές τις απόκριες, με πολύ καλή διάθεση δημιουργούμε εμείς τις στιγμές και δεν ξεχνάμε να τις φωτογραφίσουμε για να μείνουν για πάντα στη μνήμη μας.

Το έθιμο

Απόκριες στην Ελλάδα

Τις μέρες αυτές τα διάφορα τοπικά έθιμο, τα γλέντια,  η ψυχαγωγία και τα μασκαρέματα έχουν την τιμητική τους. Παραδόσεις που έχουν παραμείνει από τα Κρόνια «Λουπερκάλια» και «Σατουρνάλια» και από τις αρχαιότερες «Διονυσιακές γιορτές» των Ελλήνων, όπου οι άνθρωποι μεταμφιέζονταν, χόρευαν, τραγουδούσαν πίνοντας κρασί με το κέφι να φτάνει στο κατακόρυφο προς τιμή του Διόνυσου.

Χρονική Διαίρεση

Η πρώτη εβδομάδα των Αποκριών που τελειώνει την Κυριακή του Ασώτου, λέγεται και Προφωνή, επειδή παλιά προφωνούσαν, δηλαδή διαλαλούσαν ότι άρχιζαν οι Απόκριες. Η δεύτερη εβδομάδα λέγεται Κρεατινή ή της Κρεοφάγου, επειδή έτρωγαν κρέας και δεν νήστευαν ούτε την Τετάρτη ή την Παρασκευή. Η εβδομάδα αυτή γιορτάζεται με γλέντια και φαγοπότια χωρίς κανένα θρησκευτικό περιορισμό. Η Κυριακή της εβδομάδας αυτής, η Κυριακή της Απόκρεω -και συνεκδοχικά ολόκληρη η περίοδος από την είσοδο του Τριωδίου μέχρι την Καθαρά Δευτέρα- ονομάστηκε έτσι, επειδή συνηθίζεται να μην τρώνε κρέας οι Χριστιανοί, δηλαδή «να απέχουν από το κρέας». Η τρίτη εβδομάδα λέγεται Τυρινή ή της Τυροφάγου, επειδή έτρωγαν γαλακτοκομικά προϊόντα σαν ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ κρεοφαγίας και νηστείας, για να προετοιμαστούν σιγά – σιγά για τη νηστεία της Σαρακοστής. Ανάλογη με την ελληνική λέξη Αποκριά είναι και η λατινική λέξη Καρναβάλι.

Πηγή: Wikipedia