• | Ταξιδι & Φωτογραφια |

Η εμπειρία ενός ταξιδιού είναι οι εικόνες , οι άνθρωποι που συναντάμε, οι γεύσεις που δοκιμάζουμε, αλλά και ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που μοιραστήκαμε μαζί τους αυτό το ταξίδι.  Αυτό που μένει από αυτά τα ταξίδια είναι ένα όμορφο συναίσθημα, κάποιες αναμνήσεις και πολλές φωτογραφίες για να μας θυμίζουν αυτόν τον τόπο που επισκεφτήκαμε.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσουμε την ποιότητα των φωτογραφιών μας. Τέτοιες συμβουλές έχουμε δώσει σε προηγούμενα άρθρα:

5 συμβουλές για να γίνεται καλύτεροι φωτογράφοι

Τοπία και Γραμμική προοπτική – Πόσο σημαντικός είναι ο ευρυγώνιος φακός;

Το πώς όμως κάνει ο καθένας μας την ανάγνωση μίας εικόνας, είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό και αυτό είναι τελικά που κάνει κάθε φωτογραφία μία ξεχωριστή εμπειρία.

Το πόσο όμορφη θα είναι η εικόνα που απεικονίζει μία φωτογραφία εξαρτάται από εμάς, από τα αντανακλαστικά, δηλαδή την ταχύτητα με την οποία θα αντιδράσουμε σε κάτι που συμβαίνει, από το στήσιμο του κάδρου, τις ρυθμίσεις της κάμερας και φυσικά τον φωτισμό.

Τα ταξίδια φυσικά και είναι μία σειρά από νέες εικόνες και αξιοθέατα που θέλουμε να φωτογραφήσουμε αλλά και να φωτογραφηθούμε με αυτά και αυτές τις φωτογραφίες σίγουρα θα τις τραβήξουμε. Παράλληλα όμως πρέπει να ψάχνουμε και να ανακαλύπτουμε εκείνες της λήψεις της ίδιας ίσως εικόνας που θα αποκαλύψουν ιδιαίτερες λεπτομέρειες ή που θα προκαλούν δέος στον θεατή, γιατί αυτές οι εικόνες είναι που ανεβάζουν την αξία της εμπειρίας.

Οι εικόνες που ακολουθούν παρακάτω, με χίλιες απλές λέξεις, η κάθε μία από αυτές, διηγείται μία ιστορία και προκαλεί ένα ξεχωριστό συναίσθημα. Μελετήστε τες και αποτυπώστε μέσα σας ότι ακόμα και μία εικόνα που είναι καθόλα έτοιμη για να τραβηχτεί σε μία φωτογραφία, χρειάζεται την δική μας ικανότητα και φαντασία για να μεταφέρει την ουσία, το συναίσθημα και το δέος σε ένα κομμάτι χαρτί ή σε μερικά Pixels στην οθόνη του υπολογιστή μας.