Έργα Τέχνης – Έργα Φωτογραφίας

η έκφραση, η προσωπικότητα & οι κρυφές πτυχές του εγώ σε έναν φωτογραφικό πίνακα

Αν σε ρωτούσα «Ποιος είσαι ;» θα έμενες έκπληκτος αντιλαμβανόμενος ότι η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν είναι τόσο εύκολη.

Η αυτογνωσία είναι μία έννοια που παραμερίζεται από τον κύκλο της καθημερινότητας μας, ιδιαίτερα αν έχουμε μάθει να ορίζουμε τον εαυτό μας με βάση την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εμάς.

Αν είμαστε χαρούμενοι όταν γινόμαστε αποδεκτοί και στεναχωρημένοι όταν συναντάμε αντίλογο, για παράδειγμα, σε πιθανές αποφάσεις μας. Η απόφασή μας, μπορεί τελικά να χαρακτηριστεί λάθος, επειδή δεν  συμφωνούν οι άλλοι με αυτήν;

Και όταν όλοι οι άλλοι αποσύρονται στις ζωές τους, όταν μένεις εσύ και ο εαυτός σου μόνος

Εσύ τότε, ποιος πραγματικά είσαι;

Υπάρχουν πολλές πτυχές στον χαρακτήρα και την προσωπικότητάς μας, που δεν είναι ακριβώς κρυφές, είναι απλά για εμάς. Αλλά ακόμα και αυτά τα σημεία που χαρακτηρίζονται από το ενδότερο, από το φαντασιακό και το αφιλτράριστο, από το υπερεγώ, υποσυνείδητο, πρέπει κάποιες φορές να εκφράζονται, αλλά και να παίρνουν μορφή.

Εκεί έρχεται η σημασία της τέχνης να συναντήσει την ουσία της ψυχής και να αναδείξει μέσα από την εικόνα και τη σύνθεση, το πραγματικό μας εγώ, ελεύθερο και  απενεχοποιημένο.

Ίσως όχι έτσι όπως εμπνεύστηκε ο  Όσκαρ Ουάιλντ το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ, αλλά μέσα στο φως, το χρώμα και τη μοναδική μας φαντασία.

Ένα καλλιτεχνικό πορτραίτο ορίζεται πάντα από τη διαφορετικότητά του, τη φαντασία του και αυτό το διαφορετικό που έχει να δώσει κάθε άνθρωπος, μπροστά σε μία κάμερα.

Είναι ένα πορτραίτο από εμάς για εμάς, το οποίο μπορούμε να κρατήσουμε μέσα σε ένα άλμπουμ ή να αναδείξουμε μέσα στο σπίτι μας, ένα πορτραίτο που σίγουρα θα προσελκύσει τον ενθουσιασμό του κύκλου μας και που μόνο εμείς θα γνωρίζουμε το «μυστικό» που κρύβει.