Η τεχνητή νοημοσύνη που δίνει κίνηση στο εικονιζόμενο πρόσωπο μίας φωτογραφίας είναι εδώ!

Όσοι έχουν δει την ταινία του Harry Potter, μπορούν εύκολα να ανακαλέσουν στην μνήμη τους τη μαγική φωτογραφία με τους γονείς του, όπου απεικονίζονται μαζί με τη φυσική κίνησή τους, τη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία.

Αυτή τη μαγεία φέρνει σήμερα στη ζωή μας η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό το τεχνολογικό θαύμα που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τις επόμενες δεκαετίες, σε πολλά επίπεδα της καθημερινότητάς μας, σήμερα μέσα από ένα app που ονομάζεται Deep Nostalgia ζωντανεύει της φωτογραφίες τις δικές μας αλλά και των αγαπημένων προσώπων.

Το  Deep Nostalgia δημιουργήθηκε από το My Heritage μία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ασχολείται με γενεαλογικά δέντρα, ανεύρεση συγγενών, διασταύρωση DNA κ.α.

Στόχος του My Heritage μέσω του Deep Nostalgia ήταν να δώσει κίνηση και χαμόγελο σε παλιές φωτογραφίες συγγενικών προσώπων που δεν βρίσκονται πλέον κοντά μας.

Ωστόσο αυτή η εφαρμογή μπορεί να αποτελέσει μίας άκρως διασκεδαστική ασχολία, αφού μπορούμε να ανεβάσουμε εύκολα τις δικές μας φωτογραφίες και να δούμε το στατικό πρόσωπό μας να κινείται και να μας χαμογελά.

Μάλιστα, όσοι είναι γονείς μπορούν να ανεβάσουν τις βρεφικές ή παιδικές φωτογραφίες των παιδιών τους και να απολαύσουν και πάλι αυτή την ατελείωτη γλύκα εκείνης της εποχής, σαν να είχαν αποθανατίσει τη στιγμή σε βίντεο και όχι σε φωτογραφία.

Μία παρόμοια AI εφαρμογή που μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε είναι το TokkingHeads της κινέζας μεταδιδακτορικής ερευνήτριας του πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνια, Lisha LI, το οποίο όμως δεν ανήκει στην κατηγορία deepfake προσομοιώσεων, αλλά μπορεί να είναι εξίσου διασκεδαστικό!

Εμείς δοκιμάσαμε το Deep Nostalgia με την παρακάτω φωτογραφία και το αποτέλεσμα όπως μπορείτε να δείτε είναι εκπληκτικό!