Χρόνης Χρονόπουλος - Φωτογραφία - βίντεο | Καλαμάτα. Φωτογράφηση γάμου – βάφτισης. Γάμος. Βάφτιση. Φωτογράφοι. Βιντεοσκόπησεις. Οικογενειακή φωτογράφηση. Φωτογράφηση ζευγαριού. Εταιρικές Εκδηλώσεις

Πώς να φανείτε πιο αδύνατοι και όμορφοι στις φωτογραφίες

Πώς να φανείτε πιο αδύνατοι και όμορφοι στις φωτογραφίες

Η κάμερα προσθέτει 10 κιλά και ναι δεν είναι μύθος! Η αιτία που συμβαίνει αυτό εστιάζεται στη δομή των φακών της φωτογραφικής μηχανής όσο τεχνολογικά εξελιγμένη και αν είναι.

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι γνωρίζουν καλά πώς να χειριστούν το εστιακό μήκος ή αλλιώς τη γωνία θέασης καθώς και το βάθος πεδίου, αποθανατίζοντας μοναδικά πορτραίτα και χαρίζοντάς μας πολύτιμες φωτογραφίες, αναντικατάστατες για μία ζωή.

Επειδή όμως δεν μας συνοδεύει πάντα ένας επαγγελματίας φωτογράφος, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε κάποια μυστικά που θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε όμορφες φωτογραφίες ακόμα και τις πιο casual στιγμές μας.

Αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο σε μία φωτογραφία είναι η φωτογένεια. Τι είναι όμως η φωτογένεια; Η φωτογένεια σχετίζεται άμεσα με το πώς στηνόμαστε μπροστά στον φακό. Αν γνωρίζουμε πώς να ποζάρουμε, η φωτογραφία που θα βγάλουμε θα αναδείξει όλα τα όμορφα χαρακτηριστικά μας και θα αποκρύψει όσα εμείς δεν θέλουμε να φανούν.

Η απόσταση

Όσο και αν αγαπάμε τον φωτογραφικό φακό πρέπει πάντα να διατηρούμε τις αποστάσεις μας από αυτόν. Αυτό πρέπει πάντα να το έχουμε στο μυαλό μας γιατί ότι πιάσει η φωτογραφική κάμερα σε κοντινή απόσταση έχει την τάση να το διογκώνει και να το εμφανίζει μεγαλύτερο από αυτό που στην πραγματικότητα είναι.

Πώς να φανείτε πιο αδύνατοι και όμορφοι στις φωτογραφίες

Η λήψη

Ποτέ δεν βγάζουμε φωτογραφίες κοιτάζοντας την κάμερα προς τα κάτω, που σημαίνει ότι ποτέ δεν αφήνουμε κάποιον να μας φωτογραφήσει σε χαμηλότερη γωνία από αυτή που βρισκόμαστε, καθώς η φωτογραφία αυτή δεν θα είναι καθόλου κολακευτική για το πρόσωπό ή το σώμα μας. Αντίθετα οι πιο κολακευτικές φωτογραφίες είναι αυτές που η λήψη τους γίνεται από μία πιο ψηλή γωνία που θα κολακέψει το πρόσωπό μας και θα αναδείξει τη σιλουέτα μας (θα κρύψει ακόμα και κάποια κιλάκια που ίσως δεν θέλουμε να φανούν).

Η στάση μας

Αν παρατηρήσετε, τα μοντέλα και το πώς στήνονται μπροστά σε έναν φωτογραφικό φακό, θα ανακαλύψετε ότι ακολουθούν τρεις κανόνες.

  1. Βγάζουν ελαφρώς το κεφάλι τους προς τα έξω.
  2. Γυρίζουν πάντα το σώμα τους ελαφρώς προς τα πλάγια.
  3. Τοποθετούν τα χέρια τους χαμηλά στη μέση ή σε απόσταση από το σώμα τους.

Οι τρεις αυτές τακτικές εξασφαλίζουν ότι το πρόσωπο αλλά και το σώμα τους θα αποτυπωθούν στην φωτογραφία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όταν λοιπόν η απόσταση, η γωνία λήψης και η στάση του σώματός μας ακολουθούν τους παραπάνω κανόνες, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι οι φωτογραφίες που θα μας τραβήξουν ή που θα τραβήξουμε εμείς, θα είναι επιτυχημένες και όμορφες!

 

Φωτογράφοι Καλαμάτα