Τα λάθη που κάνουμε με τα smart phone όταν τραβάμε ή μας τραβάνε φωτογραφίες

Έχετε παρατηρήσει ότι πολλές φορές όταν τραβάμε selfie φωτογραφίες το πρόσωπο μας φαίνεται διαφορετικό από ότι είναι στην πραγματικότητα;

Ομοίως, όταν κάποιος μας βγάζει μία ολόσωμη φωτογραφία με το κινητό, έχετε παρατηρήσει ότι πολλές φορές το σώμα μας μπορεί να φαίνεται τελείως διαφορετικό από ότι είναι στην πραγματικότητα;

Αυτό συμβαίνει γιατί τις περισσότερες φορές φέρνουμε την κάμερα του κινητού πολύ κοντά στο πρόσωπό μας ή όταν μας φωτογραφίζει κάποιος άλλος, δεν διατηρεί την σωστή απόσταση.

Το μυστικό για φωτογραφίες και selfie που θα μας αναδείξουν πραγματικά, είναι να φωτογραφίζουμε από απόσταση και αντί να πλησιάζουμε την κάμερα του κινητού σε εμάς ή σε κάποιον άλλο που φωτογραφίζουμε, να χρησιμοποιούμε απλά το zoom της κάμερας.

Με αυτό τον τρόπο και το πρόσωπο και το σώμα θα φανούν άψογα στη φωτογραφία.

Η γωνία από την οποία θα μας φωτογραφίσουν ή θα βγάλουμε εμείς οι ίδιοι τη selfie είναι σημαντική και θέλει προσοχή, γιατί διαφορετικά θα βγάλουμε φωτογραφίες που τελικά δεν θα μας κολακεύουν.

Για παράδειγμα, αν μας φωτογραφήσει κάποιος που είναι πιο ψηλός από εμάς, τότε αυτόματα οι φωτογραφία θα μας δείχνει πιο κοντές ή κοντούς από ότι πραγματικά είμαστε.

Προσέχουμε λοιπόν πάντα όταν μας φωτογραφίζουν η κάμερα του κινητού να βρίσκεται σε νοητή ευθεία με το στήθος μας. Αυτό ισχύει και στη περίπτωση που μας φωτογραφίζει κάποιος ψηλότερος από εμάς, αλλά και κάποιος που μπορεί να είναι πιο κοντός.

Όταν μας βγάζουν ή βγάζουμε εμείς φωτογραφία κάποιου που κάθεται, πρέπει πάντα τη φωτογραφία αυτή τα την τραβάμε από μία ελαφρώς πιο ψηλή γωνία. Αυτό που δεν θέλουμε είναι η φωτογραφία να φαίνεται λες και έχει τραβηχτεί από ελικόπτερο ή το άτομο που φωτογραφίζουμε να το κάνουμε να φαίνεται κοντό. Άρα, φωτογραφίζουμε ή κοιτάμε να μας φωτογραφίζουν από μία ελαφρώς πιο ψηλή γωνία, ποτέ πολύ ψηλά, ποτέ στην ευθεία και ποτέ από πιο χαμηλά.

Οι φωτογραφίες που τραβιούνται από κινητά τηλέφωνα μπορούν εύκολα να παραμορφώσουν την εικόνα μας ή απλά να μας δείξουν διαφορετικούς από ότι είμαστε, αν δεν προσέξουμε τα παραπάνω σημεία. Ωστόσο αυτό το μειονέκτημα μπορεί να γίνει πλεονέκτημα. Όταν μας βγάζουν μία ολόσωμη φωτογραφία και θέλουμε να φανούμε ψηλότεροι ή ψηλότερες, μπορούμε να τοποθετήσουμε το ένα μας πόδι λίγο πιο μπροστά από το άλλο και αυτός που μας φωτογραφίζει να προσέξει το πόδι που έχουμε προτάξει πιο μπροστά να αγγίξει σχεδόν την κάτω άκρη του πλαισίου (frame) της φωτογραφίας.

Όταν βγάζουμε μία selfie ή όταν μας φωτογραφίζουν είναι σημαντικό ο ορίζοντας να είναι ευθεία, ιδίως τώρα το καλοκαίρι που θα τραβήξουμε και θα μας τραβήξουν πολλές φωτογραφίες στην παραλία.

Αν δεν προσέξουμε αυτή τη λεπτομέρεια, οι φωτογραφίες μας θα φαίνονται στραβές και όχι τόσο κολακευτικές