Γαμήλια τούρτα

Η γαμήλια τούρτα είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία της δεξίωσης του γάμου, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό σημείο σε αυτή την μαγική βραδιά, όπου το ζευγάρι θα σταθεί, θα γευτεί την γλυκιά της γεύση και φυσικά θα φωτογραφηθεί!

Η επιλογή της γαμήλιας τούρτας μπορεί να είναι μία εύκολη υπόθεση όταν γνωρίζουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε σε εμφάνιση και γεύση ή μία πιο περίπλοκη διαδικασία όταν ακόμα το ψάχνουμε ή όταν η γνώμη τρίτων πιεστικά πάει να επηρεάσει την τελική μας επιλογή.

Τα τελευταία  χρόνια οι ζαχαροπλάστες έχουν αναδείξει τις γαμήλιες τούρτες σε πραγματικά έργα τέχνης και τα εκτενή Portfolio τους μπορεί να αποτελούν πρόκληση για ένα ζευγάρι ανάμεσα σε τόσες ευπαρουσίαστες και εύγεστες επιλογές. Ωστόσο τα πράγματα είναι απλά.

Από τη φύση του ο γάμος είναι το πλέον ρομαντικό γεγονός, παρόλα αυτά η θεματολογία του διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι και από γάμο σας γάμο.  Τη θεματολογία αυτή σίγουρα ορίζει το νυφικό της νύφης, αν θα είναι πιο ρομαντικό ή πιο μοντέρνο, το μοντέλο του αυτοκινήτου που θα την πάει στην εκκλησία, ο στολισμός της εκκλησίας, καθώς και οι μπομπονιέρες. Όλα αυτά μαζί δημιουργούν και συναποτελούν στη θεματολογία της τελετής.

Το ίδιο συμβαίνει και με την δεξίωση και επειδή η δεξίωση αποτελεί τον εορτασμό του γεγονότος, συνήθως ακολουθεί το θεματικό ύφος της τελετής.

Η επιλογή λοιπόν της τούρτας είναι εύκολη όταν το θέμα μας έχει ένα συγκεκριμένο ύφος και ένα συγκεκριμένο χρώμα και επειδή η παρουσίαση της τούρτας αποτελεί πάντα ένα ιδιαίτερο σημείο ενδιαφέροντος σε μία δεξίωση, καλό θα ήταν η επιλογή του σχεδίου και του χρώματός της να συγκεντρώνει όλα τα βασικά στοιχεία που επιλέξαμε για τον γάμο μας, από το χρώμα ή τα χρώματα των λουλουδιών στο μπουκέτο, το ύφος της μπομπονιέρας, μέχρι και ένα ιδιαίτερο σχέδιο που μπορεί να έχει η δαντέλα του νυφικού.