Επαγγελματικά παιδικά πορτραίτα

…and Mad Hatter said to Alice,
– You are different than you were before. You were much more… Muchier. You lost your muchness.

Όλες οι παιδικές φωτογραφίες έχουν κάτι μαγικό. Αυτό που τις ξεχωρίζει και τις κάνει πάντα τόσο ιδιαίτερες, είναι η παιδική αθωότητα που περισσότερο από όλα, γράφει μοναδικά πάνω στη φωτογραφική κάμερα.

Η παιδική αθωότητα είναι ένα χαρακτηριστικό της βρεφικής και της παιδικής ηλικίας, που όσο και αν χαρακτηρίζει αυτές τις δύο περιόδους στη ζωή κάθε ανθρώπου, δεν διαρκεί για πάντα.

Όσο και αν ο Πήτερ Πάν μας προειδοποιεί να μην μεγαλώσουμε ποτέ, σύντομα τα χρόνια αυτά ακολουθεί η εφηβεία και μετά η ενηλικίωση.

Σίγουρα σαν γονείς όλοι μας έχουμε βρεθεί με μία φωτογραφική κάμερα στα χέρια για να φωτογραφίσουμε γλυκές και αξιολάτρευτες στιγμές μαζί με τα παιδιά μας, ωστόσο η ερασιτεχνική ματιά μας και η κάμερα που κρατάμε ίσως δεν μπορούν να αποδώσουν ακριβώς την αίσθηση, την κίνηση, τα χρώματα και το βλέμμα του παιδιού μας, τουλάχιστον όχι όπως ακριβώς θα θέλαμε.

 

Μία επαγγελματική φωτογράφηση είναι πάντα η ιδανική λύση όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε φωτογραφίες που πραγματικά κόβουν την ανάσα, στην περίπτωση όμως αυτή, αποτελεί τον μοναδικό τρόπο, όχι μόνο για να δημιουργήσουμε πανέμορφες φωτογραφίες και φωτογραφικά πορτραίτα, αλλά για να φωτογραφίσουμε αυτή την αθωότητα στα μάτια τους με τέτοιο τρόπο που πραγματικά να διαπερνά το φωτογραφικό χαρτί αλλά και εμάς.