Πως ο φόντος μπορεί να μεταμορφώσει μία φωτογραφία

Όταν τραβάμε μία φωτογραφία, πόσες φορές προσέχουμε τι συμβαίνει στον φόντο;

Πέρα από τον πρόσωπο ή τα πρόσωπα ή το θέμα που φωτογραφίζουμε, η λήψη μας θα περιλαμβάνει και τον φόντο, δηλαδή  το φυσικό σημείο που θα επιλέξουμε να τραβήξουμε μία φωτογραφία.

Αν δεν ελέγξουμε απόλυτα αυτό το σημαντικό στοιχείο, όσο όμορφα και αν έχουμε τραβήξει το θέμα μας, πάντα η προσοχή θα μοιράζεται ανάμεσα σε αυτό και στο τι συμβαίνει από πίσω του. Πολλές φωτογραφίες χάνουν την αξία τους, επειδή μέσα στην εικόνα έχουμε τραβήξει κάποιο στοιχείο το οποίο την υποβιβάζει πχ ένα καλώδιο της ΔΕΗ, η ατυχής έκφραση ενός περαστικού, ένας σκουπιδοτενεκές κλπ

Ο φόντος είναι σημαντικός γιατί μπορεί να αναδείξει μοναδικά ένα θέμα ή ένα πορτραίτο και ο τρόπος για να τον ελέγξουμε είναι εύκολος.

5 εύκολοι τρόποι για να ελέγξετε το φόντο στις φωτογραφίες σας

Όταν ο φόντος πίσω από το πρόσωπο ή  το θέμα που πρόκειται να φωτογραφίσουμε είναι φορτωμένος, μπορούμε πολύ εύκολα να αλλάξουμε τη γωνία της λήψης, δηλαδή να μετακινηθούμε.

Ορίστε τη σύνθεσή σας και κρατήστε την όσο πιο απλή και minimal γίνεται.

Η δημιουργική χρήση του φωτός όπως για παράδειγμα ένας σκοτεινός φόντος, μπορεί να αναδείξει μοναδικά το πρόσωπο που φωτογραφίζεται . Η υποέκθεση μεταξύ -2 έως -3 EV, είναι ένας ιδανικός τρόπος για να το πετύχετε.

Φωτογραφίστε το θέμα σας επιλέγοντας σαν φόντο φυσικά ή αρχιτεκτονικά μέρη με προοπτική, καθώς κατευθύνει το βλέμμα του θεατή από το φόντο στο κύριο θέμα.

Θολώστε το φόντο επιλέγοντας το ανοιχτό διάφραγμα στο φακό σας ή χρησιμοποιώντας ένα φακό με μεγάλη εστιακή απόσταση.