Μένουμε Σπίτι – Φωτογραφία και Ψυχολογία

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε παγκόσμιο επίπεδο επιτάσσουν την απομόνωση όλων μας μέσα στο σπίτι, γεγονός που μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά … αν  το αφήσουμε!

Μένουμε σπίτι σημαίνει ότι τώρα έχουμε το χρόνο να ασχοληθούμε με πράγματα που πριν δεν είχαμε χρόνο να ασχοληθούμε και φυσικά μέσα σε αυτά είναι και τα ατελείωτα αρχεία φωτογραφιών από διακοπές, εκδρομές, πάρτι και ξεχωριστές στιγμές που χρησιμοποιήσαμε την  φωτογραφική μας κάμερα ή το κινητό μας.

Τώρα έχουμε τον χρόνο να ξεκαθαρίσουμε όλα αυτά τα αρχεία, αλλά και γιατί όχι να κάνουμε κάτι δημιουργικό με αυτές τις φωτογραφίες, που θα μας βοηθήσει και να περάσουμε το χρόνο μας, αλλά και να στρέψουμε την προσοχή και το βλέμμα μας σε όμορφες και ευτυχισμένες στιγμές, που έχουν την δύναμη να θεραπευόσουν το στρες ή το άγχος που μπορεί να αισθανόμαστε.

Η φωτογραφία είναι μια αδύναμη φωνή, αλλά μερικές φορές μπορεί να προσκαλέσει τις αισθήσεις μας  προς τη συνείδηση, να προκαλέσει συναισθήματα τόσο δυνατά ώστε να λειτουργούν ως καταλύτες της σκέψης.” W.E. Smith 1977

Τα συναισθηματικά μηνύματα που μπορεί να μεταφέρει μία φωτογραφία είναι σημαντικά. Όταν κοιτάμε μία φωτογραφία μας, συνδέουμε άμεσα την εικόνα με την όμορφη εμπειρία που ζήσαμε. Αυτό σημαίνει, ότι οι όμορφες στιγμές μας τώρα μπορούν να δράσουν καταλυτικά στην ψυχολογία μας, δημιουργώντας μία διέξοδο που θα μας γεμίσει αισιοδοξία και θα απασχολήσει τη σκέψη μας με δημιουργικές ιδέες, καθώς οι φωτογραφίες αυτές μπορούν να μετατραπούν σε υπέροχα κολάζ, καμβάδες, photobook, αλλά και τόσα άλλα εμπνευσμένα πράγματα που θα αλλάξουν τον χώρο σας αλλά και τη διάθεσή σας.

Τα φυσικά καταστήματα μπορεί αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή να είναι κλειστά, τα ηλεκτρονικά καταστήματα όμως είναι ανοιχτά και μας περιμένουν να τα επισκεφτούμε. Χωρίς ωράριο, 24 ώρες το 24ωρο, όποια στιγμή αισθανόμαστε το βάρος των ημερών που διανύουμε μπορούμε να τα επισκεφτούμε, είτε για να αγοράσουμε κάτι που θα βρούμε και θα μας ανεβάσει ψυχολογικά, είτε για να ενημερωθούμε, είτε απλά για να κάνουμε μία «ηλεκτρονική βόλτα στα μαγαζιά».

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ccprint.gr είναι ανοιχτό για να περιηγηθείτε στις σελίδες των προϊόντων του, για να πάρετε πολλές ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε με τις φωτογραφίες που θα επιλέξετε αλλά και για να επικοινωνήσετε μαζί μας.