Γιατί πρέπει να διαλέξω επαγγελματία φωτογράφο γάμου

Η παρουσία ενός επαγγελματία φωτογράφου είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια σε έναν γάμο, ενώ αποτελεί την πιο ουσιώδη επένδυση που θα κάνουμε για αυτή την ημέρα, αφού το αποτέλεσμα, που φυσικά θα είναι οι τυπωμένες αναμνήσεις αυτής της ημέρας, πιθανότατα και ένα βίντεο, θα είναι πράγματα που θα μείνουν και θα μας συνοδεύουν για μία ολόκληρη ζωή!

Τα περισσότερα ζευγάρια σήμερα έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο budget για να πραγματοποιήσουν αυτή την τελετή, μαζί με ότι άλλο τη συνοδεύει, αυτός ο οικονομικός περιορισμός σίγουρα δημιουργεί επιπλέον άγχος και περισσότερο σχεδιασμό.

Ωστόσο ακόμα και με έναν περιορισμένο οικονομικό προϋπολογισμό αυτή η ημέρα μπορεί να έχει τη λάμψη και την πολυτέλεια που επιθυμεί το ζευγάρι χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει μία ολόκληρη περιουσία.

Αρκεί και μόνο να διευρύνουμε το σύστημα ιδεών μας και να βάλουμε μπροστά τη δημιουργικότητά και τη φαντασία μας για να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αγοράσουμε τα πάντα, όταν μπορούμε κάποια από αυτά να τα δημιουργήσουμε εμείς ίδιοι, με την ίδια ποιότητα αλλά σαφώς μικρότερο κόστος.

Ένα ζευγάρι που πρόκειται να παντρευτεί, πρέπει πάντα να έχει στο μυαλό του πριν κάνει την οποιαδήποτε επιλογή, τί από όλα αυτά θα μείνει, τί από όλα αυτά που θα αγοράσει θα υπάρχουν και την επόμενη ημέρα.

Αυτό λοιπόν που στην ουσία θα μείνει, θα είναι οι βέρες, τα στέφανα και οι φωτογραφίες που θα συνοψίζουν αυτή την τόσο σημαντική στιγμή, κάπου ίσως μέσα σε ένα κουτί θα μείνει και το νυφικό. Όλα τα υπόλοιπα, θα δοθούν, θα φαγωθούν, θα μαραθούν, θα λιώσουν, γιατί απλά αυτός είναι ο προορισμός και φυσικά η όμορφη, ευωδιαστή ή εύγεστη αξία τους.

Η παρουσία του φωτογράφου αυτή την τόσο όμορφη ημέρα δεν είναι συνοδευτική αντίθετα, δεν θα μπορούσε να είναι πιο ουσιαστική και αναγκαία, αφού την ώρα που εσείς θα ζείτε την στιγμή μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας, ο φωτογράφος θα βρίσκεται εκεί πότε ορατός και πότε «αόρατος» όχι μόνο για να καταγράψει, αλλά και για να δημιουργήσει ένα εύγλωττο περιεχόμενο από εικόνες, πρόσωπα και συναισθήματα.

Στην ουσία είναι ο συγγραφέας που θα διηγηθεί την ημέρα και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του πρέπει να είναι απόλυτη, γιατί αυτός είναι που θα αναδείξει την ομορφιά, την συγκίνηση, τα χρώματα, που θα προλάβει τις αυθόρμητες στιγμές και θα δημιουργήσει εκείνες τις στημένες που ξεχωρίζουν τόσο όμορφα ανάμεσα σε όλες τις άλλες.

Ο ρόλος του είναι ξεχωριστός και η ευθύνη του σημαντική, αλλά αυτή είναι η δουλειά του και την κάνει καλά.

Προτού λοιπόν αφιερώσετε χρόνο στα αναλώσιμα και φευγαλέα βρείτε πρώτα τον άνθρωπο που θα αναλάβει αυτό το τόσο σημαντικό έργο, που θα σας μείνει για πάντα!