Πώς να φωτογραφήσετε τα συναισθήματά σας

Κάθε φωτογραφία είναι διαφορετική και κάθε φωτογραφία έχει να πει και μία ιστορία, το πόσο δυνατή θα είναι η ιστορία αυτή έχει να κάνει με τα πρόσωπα και τους χαρακτήρες που διηγούνται τη στιγμή.

Πέρα από την οπτική πραγματικότητα που παρουσιάζει μία φωτογραφία η πραγματική της δύναμη κρύβεται στο συναίσθημα που προκαλεί  όταν κάποιος θελήσει να κοιτάξει πίσω στο χρόνο και να αναζητήσει στιγμές και πρόσωπα.

Τα πρόσωπα πάντα θα είναι όμορφα γιατί είναι πρόσωπα αγαπημένων προσώπων, τα συναισθήματά τους όμως θα διακρίνονται μέσα στη φωτογραφία με την ίδια ευκρίνεια που θα απεικονίζονται τα πρόσωπά τους?

Οι σημαντικές στιγμές της ζωής μας, θεωρούνται σημαντικές λόγω των συναισθημάτων που μας προκαλούν την ώρα που συμβαίνουν και αυτό πρέπει να φαίνεται σε μία φωτογραφία, αυτό το τόσο σημαντικό αναμνηστικό που μας υπενθυμίζει με μία καθαρή εικόνα γεμάτη χρώματα και λεπτομέρειες όσα πέρασαν, όσα απολαύσαμε, όσα ζήσαμε μαζί!

Η ζωή είναι στιγμές και αξίζει τις στιγμές αυτές να τις ζούμε και να τις κρατάμε αληθινές!

Και η αλήθεια τους πρέπει να είναι ξεκάθαρη για να καταφέρουν να παραμείνουν ζωντανές ακόμα και όταν ξεχαστούν μέσα σε ένα άλμπουμ, γιατί θα έρθει η στιγμή που θα τις αναζητήσουμε και τότε δεν θα ψάχνουμε να δούμε πόσο όμορφοι ήμασταν αλλά πόσο ευτυχισμένοι, χαρούμενοι, μεθυσμένοι, ερωτευμένοι και αγαπημένοι ήμασταν με τα πρόσωπα που πέρασαν και που ακόμα έχουμε μέσα στη ζωή σας.

Οι στημένες φωτογραφίες είναι τέλειες, η πραγματική ομορφιά όμως κρύβεται στις ατέλειες. Μη φοβηθείτε να δώσετε τον πραγματικό σας εαυτό στην κάμερα ακριβώς όπως είναι, γελάστε δυνατά, προβάλετε τα στοιχεία που σας κάνουν μοναδικούς και πάνω από όλα μην κρύψετε το συναίσθημα, είτε αυτό είναι χαρά, είτε είναι πάθος, είτε είναι έρωτας, αγάπη, ενθουσιασμός, ξάφνιασμα… δώστε τα όλα για να πάρετε πίσω περισσότερα !!!

Οι πιο όμορφες φωτογραφίες είναι αυτές στις οποίες  τσαλακώνουμε τον εαυτό μας και αγκαλιάζουμε αυτούς που αγαπάμε όσο πιο σφικτά και αληθινά μπορούμε.