Χρόνης Χρονόπουλος - Φωτογραφία - βίντεο | Καλαμάτα. Φωτογράφηση γάμου – βάφτισης. Γάμος. Βάφτιση. Φωτογράφοι. Βιντεοσκόπησεις. Οικογενειακή φωτογράφηση. Φωτογράφηση ζευγαριού. Εταιρικές Εκδηλώσεις

Πώς να φωτογραφίσετε επιτυχημένα πορτρέτα

Πώς να φωτογραφίσετε επιτυχημένα πορτρέτα

Ο φιλοσοφικός στοχασμός προσδιορίζει την έννοια του προσώπου ως το εξέχων σημείο πάνω στο ανθρώπινο σώμα το οποίο συντελεί στη διάκριση του ενός ανθρώπου από τους άλλους.

Κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, μαζί με την προσωπικότητα και τον ψυχισμό του ανθρώπου, είναι μερικά από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα άλλα.

Οι Κινέζοι στην αρχαιότητα πίστευαν ότι το πρόσωπο αποτελεί την αντανάκλαση της ψυχής του ανθρώπου, ενώ στην Μεσαιωνική Ευρώπη συνέδεαν την ομορφιά με την αρετή και θεωρούσαν την ασχήμια ως σημάδι του κακού.

Διάσημα πορτραίτα όπως αυτό της Mona Liza, του Leonardo Da Vinci ή η αυτοπροσωπογραφία του Vincent van Gogh, δείχνουν την ανάγκη του ανθρώπου να αποθανατίσει την μοναδικότητά και το πέρασμά του. Την ύπαρξή του.

Πώς να φωτογραφίσετε επιτυχημένα πορτρέτα

Όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε σκεφτεί, αν όχι να ζητήσουμε να ζωγραφίσουν το πορτραίτο μας, σίγουρα να μας βγάλουν μία φωτογραφία.

Πολλές φορές, αν αυτή η φωτογραφία είναι επιτυχημένη , μας ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής μας ως η πιο χαρακτηριστική εικόνα του πως ήμασταν νέοι.

Ωστόσο, η φωτογραφική απεικόνιση ενός προσώπου μπορεί να αναδείξει την εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου ή κυριολεχτικά να τη συντρίψει.

Μια καλή φωτογραφία προσώπου αποτελεί τη σύνθεση κάποιων βασικών στοιχείων που δεν πρέπει ποτέ να παραβιάζονται.

Ένα πορτραίτο φωτογραφίζεται από τη μέση του ανθρώπου που θέλουμε να φωτογραφήσουμε και πάνω.

Ανακαλύψτε τις κολακευτικές γωνίες του προσώπου. Κάθε πρόσωπο έχει τις ιδιαιτερότητές του. Έχει τις γωνίες που το κολακεύουν και τις γωνίες που το δείχνουν κάτι λιγότερο από αυτό που πραγματικά είναι.

Πώς να φωτογραφίσετε επιτυχημένα πορτρέτα

Ποτέ δεν φωτογραφίζουμε ανφάς. Συνήθως ζητάμε από το μοντέλο να γυρίσει λίγο το σώμα του, περίπου 45 μοίρες, κοιτάζοντας την κάμερα.

Τα έντονα μοτίβα στα ρούχα δεν βοηθούν στη φωτογράφηση ενός πορτραίτου, καθώς τραβούν την προσοχή κάποιου στο ρούχο και όχι στο πρόσωπο.

Ποτέ δεν φωτογραφίζουμε κόντρα στον ήλιο ή σε δυνατό φως ενώ προσέχουμε ο φόντος να μην αποσπά την προσοχή από το πρόσωπο του μοντέλου. Προτιμάτε όσο το δυνατόν ουδέτερους φόντους για να ξεχωρίσει το μοντέλο.

Αν θέλετε να φωτογραφίσετε το πορτραίτο κάποιου σε ανοιχτό χώρο επιλέξτε τις απογευματινές ώρες που το φως του ήλιου είναι πιο ήπιο και γλυκό.

Τα στημένα πορτραίτα πολλές φορές μοιάζουν τεχνητά, η αυθόρμητη έκφραση του μοντέλου, ιδίως όταν περιλαμβάνει ένα ανεπιτήδευτο χαμόγελο, είναι η στιγμή που περιμένατε για να δημιουργήσετε ένα πραγματικά επιτυχημένο πορτραίτο.