Φωτογράφηση Σιλουέτας

Η φωτογράφηση Σιλουέτας είναι μία δημιουργική προσέγγιση φωτογραφιών που έχουν έντονη την αίσθηση της δραματικότητας και του μυστηρίου.

Στο λεγόμενο Silhouette Photography ο κανόνας που θέλει το φωτογράφο να έχει πίσω του τον ήλιο ή μία άλλη πηγή φωτός, αντιστρέφετε, καθώς σε αυτή την περίπτωση τη πηγή του φωτός τη χρειαζόμαστε πίσω από το θέμα που πρόκειται να φωτογραφίσουμε για να πετύχουμε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα μίας σιλουέτας.

Τα σημεία που πρέπει να δώσουμε προσοχή είναι τα ακόλουθα:

Η οπτική γωνία

Όταν θέλουμε να φωτογραφίσουμε τη σιλουέτα ενός προσώπου, η λήψη πρέπει απαραιτήτως να γίνει προφίλ και όχι ανφάς για να διατηρήσουμε κάποια στοιχεία αναγνωρισιμότητας του ανθρώπου που θα φωτογραφήσουμε.

Η χρονική στιγμή

Οι κατάλληλες ώρες για να τραβήξετε τέτοιου είδους φωτογραφίες είναι λίγο μετά την ανατολή και λίγο πριν τη δύση του ηλίου, καθώς εκείνες τις ώρες μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα χρώματα του ουρανού και τις αντανακλάσεις του ήλιου στα σύννεφα.

Το ιδανικό background

Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε φυσικό, μοντέρνο ή πιο ιδιαίτερο, το background θα παίξει σημαντικό ρόλο στις φωτογραφίες που θα τραβήξετε και θα επηρεάσει σημαντικά το ύφος τους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να επιλέξετε προσεχτικά και φυσικά να δοκιμάσετε διάφορες γωνίες λήψεις.

Ρυθμίσεις κάμερας

Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε στο Silhouette Photography είναι το κεντρικό μας θέμα να είναι όσο πιο σκοτεινό γίνεται. Αυτό θα το πετύχετε απενεργοποιώντας το Auto mode της κάμεράς σας. Επιπλέον, στην περίπτωση που έχετε μία φωτογραφική μηχανή Nikon, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το Active D-Lighting και στην περίπτωση που έχετε μία μηχανή Canon, το Auto Lighting Optimizer.

Επιλέξτε κλειστό διάφραγμα στην τιμή F/8 ή και χαμηλότερα, καθώς και πολυσημειακή μέτρηση.