Αξιολάτρευτα πορτραίτα ζώων

Οι αξιολάτρευτοι μικροί μας φίλοι έχουν την δύναμη να κερδίζουν τις καρδιές μας και την καθημερινότητά μας. Οι στιγμές μαζί τους, τρυφερές ή αστείες είναι πάντα μοναδικές και αξίζει κάποιες από τις συνήθειές ή τις ιδιαιτερότητές τους να τις αποθανατίσουμε.

Η φωτογράφιση ζώων θέλει πάντα φυσικό φως, καθώς τις βραδινές ώρες το φλάς μπορεί να φοβίσει τους μικρούς μας φίλους.

Τα μάτια λένε, είναι ο καθρέφτης της ψυχής και τα μάτια των ζώων είναι πολύ εκφραστικά, επικεντρωθείτε σε αυτά αν θέλετε να τραβήξετε ένα πραγματικά μοναδικό πορτραίτο.

Είναι πολύ σημαντικό το ζώο σας να αισθάνεται άνετα την ώρα που πάτε να το φωτογραφίσετε, μην πάτε να το στήσετε κάπως για να το φωτογραφήσετε γιατί δεν θα πετύχετε τίποτα, το πιο πιθανό είναι να φύγει. Καθίστε στο χώρο μαζί του, κάντε παράλληλα κάτι άλλο και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή τραβήξτε την φωτογραφία.

Δώστε αξία στον χαρακτήρα του. Αν έχετε ένα τεμπέλικο ζωάκι, φωτογραφίστε το την ώρα που χασμουριέται, αντίθετα αν ο μικρός σας φίλος είναι παιχνιδιάρης, τραβήξτε τις φωτογραφίες σας την ώρα που παίζει.

Τραβήξτε κοντινές φωτογραφίες καθώς δημιουργούν εξαιρετικά πορτραίτα.

Ξαφνιάστε τα! Οι εκφράσεις που παίρνουν είναι μοναδικές. Ζητήστε από κάποιον στο σπίτι να τα φωνάξει ή να τους σφυρίξει. Να είστε έτοιμοι να τραβήξετε την φωτογραφία καθώς θα έχετε ένα παράθυρο μερικών δευτερολέπτων για να πετύχετε την έκφρασή τους.

Αν πάλι θέλετε να τραβήξετε φωτογραφίες για κάδρο, οι ιδανικότερες στιγμές για να τραβήξετε αυτές τις φωτογραφίες είναι όταν ξυπνάνε ή όταν είναι κουρασμένα, καθώς θα είναι λιγότερο κινητικά.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι η φωτογράφηση ενός ζώου χρειάζεται επιμονή και υπομονή, για να προκύψει η ευκαιρία ενός μοναδικά εξαιρετικού πορτραίτου.