Πώς να φωτογραφήσετε τον νυχτερινό ουρανό με ένα Smartphone

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος και τα χιλιάδες αστέρια του νυχτερινού ουρανού είναι ένα μοναδικό θέαμα ιδίως αν βρισκόμαστε στην εξοχή ή σε κάποιο νησί.

Η δελεαστική ομορφιά του καλοκαιρινού ξάστερου ουρανού μας ελκύει όλους, ρομαντικούς και μη, να στρέψουμε το βλέμμα μας ψηλά για να απολαύσουμε την μοναδική ενέργεια που εκπέμπει.

Αναζητώντας αστέρια και αστερισμούς το θέαμα μπορεί να γίνει περιπέτεια, παιχνίδι αλλά και μία μοναδική φωτογραφία στον τοίχο του σπιτιού μας.

Για τη φωτογράφηση του νυχτερινού ουρανού δεν χρειάζεται να έχουμε στην κατοχή μας μία επαγγελματική κάμερα καθώς η εξελιγμένη τεχνολογία του κινητού μας μπορεί όχι μόνο να μας καλύψει αλλά και να μας βοηθήσει να τραβήξουμε μοναδικές φωτογραφίες.

Για να φωτογραφήσουμε τον νυχτερινό ουρανό με ένα Smartphone πρέπει να προσέξουμε μερικές σημαντικές λεπτομέρειες για να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

  1. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να απομακρυνθούμε από τα έντονα φώτα της πόλης και κατευθυνθούμε προς μία παραλία ή ένα βουνό. Τα φώτα ακόμα και των πιο μικρών πόλεων μειώνουν την ορατότητα των αστεριών και επεμβαίνουν αρνητικά στη κάμερα του κινητού μας.
  2. Χρησιμοποιούμε τρίποδο. Στη φωτογράφηση χαμηλού φωτισμού ένα τρίποδο θα μας βοηθήσει να σταθεροποιήσουμε την κάμερα και να μειώσουμε το κούνημα της μηχανής έτσι ώστε να μην έχουμε θολές εικόνες.
  3. Ταχύτητα κλείστρου. Στα περισσότερα Smartphones, έχουν αναπτυχθεί αρκετές εφαρμογές για την προσομοίωση αυτού του αποτελέσματος, τόσο για iOS όσο και για Android.
  4. Αποφεύγουμε το φλας και το HDR. Το φλας θα πνίξει το αχνό φως των αστεριών και το αποτέλεσμα θα είναι μια μαύρη εικόνα. Όσο για το HDR, αυτή η ρύθμιση τείνει να επιβραδύνει την ταχύτητα της φωτογραφικής μας μηχανής, απενεργοποιώντας το βελτιώνουμε την απόδοση της φωτογραφικής μηχανής του κινητού μας.