Ρομαντικό ταξίδι στη Σκωτία

Ένας από τους πιο ρομαντικούς και ιδιαίτερους προορισμούς της Ευρώπης είναι η Σκωτία. Χώρα των μύθων και των κάστρων, η Σκωτία ξεχωρίζει για τα μοναδικά καταπράσινα τοπία της και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της.

Ξεκινώντας από την παλιά πόλη του Εδιμβούργου που διατηρεί την μεσαιωνική αρχιτεκτονική, μέχρι τα Highlands και τις άγριες παραλίες των νησιών της, η Σκωτία είναι ένας προορισμός που κάθε ζευγάρι πρέπει να επισκεφτεί.

Τα πιο ρομαντικά μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στη Σκωτία είναι:

  1. Το κάστρο Fraser είναι ένα από τα πιο ρομαντικά κάστρα της Σκωτίας. Περιβάλετε από 300 στρέμματα κήπων και δασικών εκτάσεων. Σε αυτό το κάστρο γυρίστηκε και η ταινία “The Queen”.
  2. Απολαύστε το φως των αστεριών στο πάρκο Galloway. Το Galloway Forest Park προσφέρει μερικούς από τους πιο καθαρούς νυχτερινούς ουρανούς οπουδήποτε στην Ευρώπη.
  3. Κόλπος του Calgary, Νήσος Mull. Με καταπράσινους λόφους και λευκή άμμο ο κόλπος του Calgary είναι μία ιδανική τοποθεσία για έναν ρομαντικό πρωινό περίπατο.
  4. Ανακαλύψτε το εκπληκτικό τοπίο της γραμμής West Highland – Lochaber μέσα από το εικονικό τρένο ατμού Jacobite, γνωστό ως το εικονικό Hogwarts Express από τις ταινίες του Χάρι Πότερ.
  5. Επισκεφθείτε τους καταρράκτες του Bruar, στο Perth. Οι καταρράκτες του Bruar αποτελούν τουριστικό αξιοθέατο από τον 18ο αιώνα και συγκαταλέγονται στους πιο εντυπωσιακούς του κόσμου.
  6. Απολαύστε το μοναδικό ουράνιο φαινόμενο του σέλας στη περιοχή του Caithness, στο βορειότερο σημείο των Highlands.

Τέλος, περιηγηθείτε στη μεσαιωνική παλιά πόλη του Εδιμβούργου και μην ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στη χώρα του whiskey, μία επίσκεψη στο αποστακτήριο του Dewar’s θα ολοκληρώσει την εμπειρία σας σε αυτή τη μαγική χώρα.