Ταξίδι στο Παρίσι

Πόλη τους φωτός και της τέχνης, το Παρίσι έχει μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα που δύσκολα θα συναντήσετε αλλού στην Ευρώπη.

Το Παρίσι είναι μία πόλη με μοναδική αρχιτεκτονική που από την αναγέννηση έως και σήμερα διατηρείται με πολύ προσοχή, τόσο καλά, που αν κάποιος αποτραβήξει το βλέμμα του από την κίνηση και τα αυτοκίνητα της πόλης θα νομίζει ότι έχει γυρίσει πίσω στο χρόνο.

Η γαλλική πρωτεύουσα αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για κάθε ζευγάρι. Ρομαντικά καφέ, αξιοθέατα απαράμιλλης ομορφιάς, μουσεία αλλά και δρόμοι ιδανικοί για τις πιο ρομαντικές βόλτες της ζωής σας, θα κάνουν το ταξίδι αυτό μία από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες της ζωής σας.

Τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε  είναι πολλά, εμείς θα σας προτείνουμε εκείνα που θα σας προσφέρουν μία σφαιρική εικόνα ακόμα και αν το ταξίδι σας σε αυτή τη μοναδική πόλη είναι ολιγοήμερο.

Το πιο διάσημο σύμβολο του Παρισιού είναι αναμφίβολα ο Πύργος του Άιφελ, σίγουρα αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος το οποίο αξίζει να επισκεφθείτε από κοντά για να τραβήξετε τις χαρακτηριστικότερες ίσως φωτογραφίες από αυτό σας το ταξίδι. Η συμβουλή μας είναι να μην επιχειρήσετε να ανέβετε σε αυτόν, καθώς ο μέσος όρος αναμονής στην ουρά είναι 45 λεπτά και η οσμή του μετάλλου πολύ έντονη, πιο έντονη όταν ανεβαίνεις με το ασανσέρ τα επίπεδά του, στριμωγμένος  ανάμεσα σε δέκα άλλα άτομα.

Η Αψίδα του Θριάμβου, προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα. Το επιβλητικό μνημείο κοσμεί την πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ , στα ξακουστά Ηλύσια Πεδία.

Δείτε από κοντά τα έργα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι αλλά και τους πίνακες του, Ρέμπραντ, του Ρούμπενς, του Καραβάτζιο και πολλών άλλων μεγάλων ζωγράφων σε ένα από τα παλαιότερα και πιο μεγάλα μουσεία της Ευρώπης, το Λούβρο.

Επισκεφτείτε  το Ανάκτορο των Βερσαλλιών ή αλλιώς τις «Βερσαλλίες». Το επιβλητικό παλάτι μαζί με τους τεράστιους κήπους έκτασης 800 εκταρίων.

Κάντε μία βόλτα στην ρομαντική Μονμάρτη, μία από τις πιο γραφικές συνοικίες του Παρισιού. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς το πιο αναγνωρίσιμο ορόσημο της Μονμάρτης.

Περάστε μία βραδιά στο πιο διάσημο καμπαρέ του κόσμου, το  Μουλέν Ρουζ και απολαύστε τα φαντασμαγορικά σόου του.

Τέλος , μόλις 35 λεπτά έξω από το Παρίσι, βρίσκεται η Disneyland, όσοι από εσάς αισθάνεστε ακόμα μέσα σας παιδιά, πρέπει σίγουρα να την επισκεφτείτε.