Πορτραίτα γεμάτα χρώμα και φαντασία

Όταν ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ξεκίνησε να ζωγραφίζει το πορτραίτο της Λίζα Γκεραρντίνι το 1503, γνωστή ως Μόνα Λίζα, δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη της Camera Obscura και την σύγχρονη τέχνη της ψηφιακής φωτογραφίας.

Ως μία σύγχρονη μορφή τέχνης, συγγενικής με αυτή της ζωγραφικής, η φωτογραφική προσωπογραφία ή αλλιώς φωτογραφικό πορτραίτο, μπορεί να έχει αντίστοιχο ή και καλύτερο αποτέλεσμα στη δημιουργία ενός πορτραίτου.

Με τη χρήση της φωτογραφίας όμως πέρα από την εικόνα, μπορούμε να αναδείξουμε τη φαντασία και τα συναισθήματα και ίσως η χρήση των χρωμάτων μέσα από έναν πιο εναλλακτικό τρόπο εισαγωγής τους μέσα στη φωτογραφία, είναι ο ιδανικός τρόπος να δημιουργήσουμε μοναδικά φωτογραφικά πορτραίτα που μπορούμε να εκτυπώσουμε πάνω σε καμβά.

Οι συνδυασμοί χρωμάτων, φωτισμού ακόμα και glitter πάνω στο πρόσωπο, τα μαλλιά ή το σώμα σας μπορούν να δημιουργήσουν μοντέρνα και κολακευτικά πορτραίτα, γεμάτα δημιουργικότητα και φαντασία.

Παίξτε με το χρώμα των μαλλιών, χρησιμοποιήστε ειδικά σπρέι αλλάζοντας το χρώμα τους ή δημιουργώντας πολύχρωμες ανταύγειες. Τολμήστε με το πρόσωπό σας, μην σταματήσετε στο μακιγιάζ, προχωρήστε προσθέτοντας χρώμα, ίσως και κάποιο σχέδιο. Αλλάξτε το χρώμα των ματιών σας με ένα ζευγάρι έγχρωμων φακών επαφής, δοκιμάστε τις αποχρώσεις του πράσινου, του μπλε, του γκρι, του μωβ και του καστανού.

Το αποτέλεσμα θα είναι το λιγότερο εντυπωσιακό, ιδίως αν προσθέσετε συναίσθημα και αυθορμητισμό, μα πάνω από όλα αν αναδείξετε τον χαρακτήρα σας και τον συναισθηματικό σας κόσμο. Πως; Μα φυσικά με το βλέμμα σας!