Πώς να προστατέψετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο από τα κατοικίδιά σας

Η περίοδος των Χριστουγέννων πλησιάζει, ήδη τα μαγαζιά με εποχιακά είδη έχουν στήσει τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες τους και έχουν ανοίξει τις πόρτες τους.

Σιγά σιγά αρχίζουμε και εμείς να μπαίνουμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων και ίσως ήδη έχουμε αρχίσει να φλερτάρουμε με νέες ιδέες και νέα διακοσμητικά αντικείμενα για τον φετινό στολισμό του σπιτιού μας.

Όσοι όμως έχουμε ή όσοι αποκτήσαμε πρόσφατα ένα κατοικίδιο ζώο έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποιες μικρές προκλήσεις, καθώς όλα αυτά τα φωτεινά και γυαλιστερά αντικείμενα πάνω στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και στη γενική διακόσμηση του σαλονιού μας αποτελούν μία πρόσκληση για εξερεύνηση και παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους.

Οι ήρεμες, γεμάτες αγάπη αντιδράσεις από τη δική μας πλευρά είναι πάντα το Νο 1 μυστικό για να αποφύγουμε σπασίματα αλλά και μεγαλύτερα ατυχήματα.

Τοποθετήστε το δέντρο σας σε μία γωνία και όχι στο κέντρο του σαλονιού.

Καλό θα είναι όταν στολίζουμε το δέντρο και έχουμε απλωμένα όλα τα στολίδια να κρατήσουμε το ζωάκι μας απασχολημένο σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Αν πάλι αυτό δεν είναι εφικτό, τότε καλό θα είναι να βγάζουμε τα στολίδια ένα ένα από τις συσκευασίες τους και να τα τοποθετούμε στο δέντρο.

Προτού ξεκινήσουμε τον στολισμό, ένα μυστικό που μπορεί να κρατήσει το ζωάκι μας μακριά, είναι να ψεκάσουμε τα χαμηλά κλαδιά με κουρκουμά ή αλλιώς ινδικό κύπειρο. Το αναμιγνύουμε σε ένα άδειο μπουκάλι καθαριστικού τζαμιών με λίγο νερό, ανακινούμε και ψεκάζουμε.

Αποφεύγουμε να τοποθετήσουμε λαμπάκια στο κάτω μέρος των κλαδιών που βρίσκονται κοντά στη βάση, αλλά και έξω έξω στα κλαδιά, που ούτως ή άλλως αποδεδειγμένα αυτό είναι και διακοσμητικό λάθος καθώς δεν αντανακλάτε σωστά στο φως πάνω στα στολίδια μας και δεν δίνουμε βάθος στο δέντρο μας.

Τοποθετούμε τα στολίδια που σπάνε ψηλά και κρεμάμε χαμηλά τα πλαστικά ή υφασμάτινα στολίδια.

Το τεχνητό χιόνι σε κάποιες περιπτώσεις έχει σημαντική διακοσμητική αξία πάνω στο δέντρο, στην περίπτωσή μας όμως μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την υγεία του κατοικιδίου μας αν το βάλεις στο στόμα του. Το τεχνητό χιόνι είναι τοξικό.

Τέλος, δεν τοποθετούμε ποτέ διακοσμητικά αντικείμενα στις άκρες των επίπλων, αντίθετα προσέχουμε πάντα να είναι όσο πιο μέσα γίνεται.

Και πάλι αυτό που πρέπει να θυμόμαστε, όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά 365 ημέρες τον χρόνο, είναι ότι οι σπασμωδικές ή έντονες αντιδράσεις απέναντι σε ένα ζώο σίγουρα θα το φοβίσουν και ακόμα πιο σίγουρα η ζημιά που πηγαίναμε να αποτρέψουμε θα γίνει. Θέλει ηρεμία, θέλει αγάπη, θέλει χάδι και πολύ απλά να το απομακρύνουμε με ηρεμία. Αν μαλώνουμε το ζωάκι μας όταν πάει να κάνει μία ζημιά, θα μάθει να μην εμπιστεύεται την αγκαλιά μας, που είναι και ο ωραιότερος τρόπος να το απομακρύνουμε, αλλά και να του αποσπάσουμε την προσοχή του.