Φωτογραφίες στα χιόνια – Μυστικά και συμβουλές

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, από αύριο Κυριακή θα ξεκινήσουν να πέφτουν τα πρώτα χιόνια στα χιονοδρομικά κέντρα και με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μόλις μερικές εβδομάδες μακριά, ίσως μία εκδρομή σε κάποιο ορεινό χωριό με θέα το χιονισμένο τοπίο, είναι μία πολύ καλή ιδέα για να κάνετε λευκά Χριστούγεννα!

Η εικόνα ενός χιονισμένου τοπίου έχει πάντοτε μία ξεχωριστή ομορφιά, δίνοντας έδαφος στο να τραβηχτούν εκπληκτικές φωτογραφίες, οπότε αν βρεθείτε στα χιόνια, μην χάσετε την ευκαιρία να τραβήξετε όσο περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες  που πρέπει να γνωρίζετε για να αναπαράγετε με ακρίβεια τις εικόνες που θα έχετε μπροστά σας.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να τραβήξετε ανεπανάληπτες φωτογραφίες.

  1. Ρυθμίστε τη φωτογραφική σας μηχανή σε Aperture Priority. Στις φωτογραφικές κάμερες της Canon εμφανίζεται ως «Αν», ενώ στις Nikon «Α».
  2. Μην χρησιμοποιείτε τις αυτόματες ρυθμίσεις της κάμεράς σας όταν φωτογραφίζεται στο χιόνι, γιατί θα το κάνουν να φανεί γκρι στις φωτογραφίες. Χρησιμοποιείστε τη ρύθμιση cloudy white balance ή ρυθμίστε την ισορροπία του λευκού στα 6,500 kelvin για να αποδώσετε στις φωτογραφίες σας το λευκό χρώμα του χιονιού
  3. Τραβήξτε τις φωτογραφίες σας σε Raw Format ή (or RAW+JPEG), καθώς θα σας επιτρέψει να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας χωρίς τους περιορισμούς του αρχείου JPEG.
  4. Συμπεριλάβετε στις φωτογραφίες τον ουρανό, ιδίως αν τις φωτογραφίες αυτές τις τραβήξετε απόγευμα, καθώς κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών ο συνδυασμός των θερμών αποχρώσεων πάνω στο μπλε, είναι ένα πολύ ξεχωριστό θέαμα.
  5. Έχετε πάντοτε πάνω σας φορτισμένη μία δεύτερη μπαταρία γιατί στις χαμηλές θερμοκρασίες αδειάζουν εύκολα.
  6. Ντυθείτε με ρούχα που έχουν έντονα χρώματα, καθώς θα δημιουργήσουν εκπληκτικές αντιθέσεις.