Φωτογράφηση Γάμου – Απόλυτος στολισμός ή απόλυτη τοποθεσία? Δείτε τι μετράει περισσότερο στη φωτογραφία.

Η πρώτη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε χωρίς σχεδόν καθόλου σκέψη είναι και τα δύο, στην πραγματικότητα όμως κάθε επιλογή και απόφαση που παίρνουμε για αυτή τη τόσο σημαντική ημέρα πρέπει να διαπερνά την επιφάνεια.

Ο στολισμός της εκκλησίας ή της δεξίωσης παραδοσιακά συνδέεται με τα λουλούδια, τα οποία συνήθως συνοδεύουν κάποια επιπλέον στοιχεία, όπως είναι συνήθως τα φαναράκια.

Τα λουλούδια γίνονται το κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο αφού η παρουσία τους και οι ευφάνταστες συνθέσεις τους, μπορούν να ομορφύνουν έναν χώρο, είτε αυτός είναι της εκκλησίας, είτε της δεξίωσης.

Τα κρατά η νύφη, στολίζουν τις λαμπάδες, κοσμούν την είσοδο της εκκλησίας, τοποθετούνται πάνω στα τραπέζια, στο χώρο της δεξίωσης και κατά την έξοδο των νεόνυμφων από την εκκλησία, τα πέταλά τους, γίνονται μαζί με το ρύζι, ένα επιπλέον χαλί.

Ωστόσο η αξία των λουλουδιών στη φωτογράφηση του γάμου και συγκεκριμένα στο φόντο, όσο όμορφα και εντυπωσιακά και αν είναι, μπορεί να επηρεαστεί από μία μέτρια επιλογή του χώρου ή του τόπου.

Κάθε επαγγελματίας φωτογράφος επιδιώκει πάντα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα όταν φωτογραφίζει τις στιγμές αυτής της ημέρας και σχεδόν πάντοτε δημιουργεί λήψεις που απαιτούν τις καλλιτεχνικές του ικανότητες, για να δώσει τελικά στο ζευγάρι εκείνες τις φωτογραφίες που θα δικαιώσουν τις προσπάθειες μηνών για αυτό το  ξεχωριστό γεγονός της ζωής του.

Η αλήθεια είναι όμως ότι η τοποθεσία είναι πιο σημαντική από τον στολισμό. Ο στολισμός μπορεί απλά να συμπληρώσει ή να αναδείξει.

Ο φωτογράφος πέρα από κάποιες συγκεκριμένες στημένες και κάποιες καλλιτεχνικές φωτογραφίες, (όπου επιλέγει το φόντο), φωτογραφίζει αυθόρμητες στιγμές και συναισθήματα τα οποία δεν επαναλαμβάνονται. Αυτές οι φωτογραφίες είναι σημαντικές και σίγουρα ο φόντος τους έρχεται ως δευτερεύων στοιχείο. Η δύναμη όμως μίας φωτογραφίας βρίσκεται στο σύνολο και όχι στα σημεία, ιδιαίτερα όταν στις φωτογραφίες αυτές πρωταγωνιστεί το ζευγάρι.

Για τα ζευγάρια που θα πραγματοποιήσουν φέτος το γάμο τους, προτείνουμε να επιλέξουν προσεχτικά την εκκλησία αλλά και το χώρο ή τη τοποθεσία που θα πραγματοποιήσουν την δεξίωση και γιατί όχι να σκεφτούν εναλλακτικά.

Στη Pre – wedding και Post – wedding φωτογράφηση συνήθως προτείνουμε φυσικά τοπία που έχουν άλλοτε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και άλλοτε ξεχωριστή ομορφιά, για να πλαισιώσουν την εικόνα και το συναίσθημα που μοιράζεται το ζευγάρι.

Τέτοια σημεία, όπως μία παραλία ή ένα κτήμα μπορούν να πλαισιώσουν με τη φυσική τους ομορφιά και τον γάμο αλλά και την δεξίωση.

Οι τοποθεσίες αυτές εμπνέουν και δίνουν μοναδικές ιδέες για να δημιουργήσει το ζευγάρι κάτι μοναδικά αυθεντικό.

Σε αυτή την περίπτωση τα λουλούδια, ο φωτισμός, τα κεριά, το στήσιμο των τραπεζιών, ακολουθούν και γίνονται ένα με το τοπίο που έχει δημιουργήσει ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης όλων των εποχών, η φύση!

Επιλέγοντας λοιπόν μία τοποθεσία με φυσική ομορφιά ή ένα όμορφο εκκλησάκι το οποίο να βρίσκεται σε ένα γραφικό σημείο, ο στολισμός που θα επιλέξετε θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τα μέρη αυτά, τα οποία, συνδυασμένα με αγαπημένα πρόσωπα και φυσικά εσάς ως πρωταγωνιστές, δεν θα δώσουν μόνο τη συνολική εικόνα, αλλά κάτι πραγματικά όμορφο και μαγικό.