Βίντεο Γάμου – Τι να ζητήσετε και τι να περιμένετε

Τα περισσότερα ζευγάρια αν όχι όλα, μαζί με τις φωτογράφηση, επιλέγουν να βιντεοσκοπήσουν την ημέρα του γάμου τους.

Όπως γίνεται με όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες που αφορούν ένα γάμο, έτσι και με την βιντεοσκόπηση πρέπει να υπάρχει ένας σχεδιασμός, ο οποίος προϋποθέτει την επικοινωνία των προσδοκιών μας σε ότι αφορά το αποτέλεσμα που θα πάρουμε στα χέρια μας.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάτσουμε με τον επαγγελματία που θα αναλάβει το έργο αυτό και να του εξηγήσουμε λεπτομερώς τι θέλουμε. Θέλουμε ένα κινηματογραφικό βίντεο; Θέλουμε να εστιάσουμε σε συναισθήματα και στην καλλιτεχνική λήψη αυτών των στιγμών ή θέλουμε ένα βίντεο που απλά θα καταγράφει τις στιγμές όπως εξελίσσονται;

Σε κάθε ένα από τα παραπάνω ερωτήματα η απάντηση συμπεριλαμβάνει περισσότερο ή λιγότερο τη συνεργασία του ζευγαριού αλλά και το πόσο κοντά τους θέλουν τον άνθρωπο που θα γυρίσει το βίντεο.

Τα πιο όμορφα βίντεο γάμων είναι αυτά που έχουν και σκηνές αποκλειστικά μόνο με το ζευγάρι, να αγκαλιάζεται, να φιλιέται, να περπατάει, να γελά και να αλληλεπιδρά με φυσικό τρόπο. Αυτές οι σκηνές συνήθως παρουσιάζονται σε slow motion και τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, είναι σκηνοθετημένες.

Φυσικά ένα βίντεο για να είναι ολοκληρωμένο θα πρέπει να περιλαμβάνει σκηνές πριν από το γάμο, δηλαδή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, πλάνα από το γάμο, τη δεξίωση και την αλληλεπίδραση που θα έχετε με φίλους και συγγενείς, καθώς και πλάνα από το χώρο και το décor που έχετε επιλέξει.

Το βασικό ερώτημα και η σημαντική απάντηση που πρέπει να δώσετε, είναι τι ιστορία θέλετε να δημιουργήσετε.  Βλέπετε το βίντεο σαν κάτι συμπληρωματικό ή ως μία αισθαντική κινηματογραφική αποτύπωση στιγμών που δεν πρόκειται να επαναληφθούν;

Αν επιλέξετε μία απλή καταγραφή η συμμετοχή σας και η αλληλεπίδρασή σας με την κάμερα θα παραμείνει στο minimum.

Αν όμως επιλέξετε ένα κινηματογραφικό βίντεο, τότε θα πρέπει να προετοιμαστείτε για μία ενεργή συμμετοχή στα γυρίσματα. Συναισθήματα και λεπτομέρειες όπως αυτές του νυφικού του γαμπριάτικου κουστουμιού θα αναδειχθούν μέσα από μία πιο καλλιτεχνική άποψη. Θα πρέπει να είστε έτοιμοι να επαναλάβετε, να ποζάρετε αλλά και να κινηθείτε όπως θα σας κατευθύνουν. Σίγουρα αυτό δεν θα συμβαίνει όλη την ώρα, αλλά τις στιγμές που θα σας ζητηθεί θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές που θα σας δοθούν.