Φωτογραφίες στον ήλιο

Είναι γνωστό ότι η καλύτερες ώρες για μία φωτογράφηση είναι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα όταν ο ήλιος δεν είναι έντονος.

Ο λόγος που οι ώρες αυτές είναι ιδανικές για φωτογραφίες, είναι γιατί το φως είναι πιο ήπιο και γλυκό σε αντίθεση με τις ώρες του μεσημεριού που το φώς είναι σκληρό, τα πρόσωπα φαίνονται πιο άγρια και τα χρώματα χάνονται

Όταν όμως βρισκόμαστε σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, σε μία εκδρομή ή στις διακοπές μας, δεν είναι εφικτό να περιμένουμε τον ιδανικό φωτισμό για να τραβήξουμε μία φωτογραφία και σίγουρα δεν θα έχουμε μαζί μας εκείνον τον επαγγελματικό εξοπλισμό που θα βοηθήσει στον να μείνουν οι φωτογραφίες αυτές ανεπηρέαστες από την ένταση του ηλίου.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε το περιβάλλον γύρω μας. Τι σημαίνει αυτό; Μέσα σε κάθε πόλη τα κτίρια δημιουργούν σκιερά σημεία με αυτό που λέμε λευκό φως. Εκμεταλλευτείτε τα, τραβήξτε φωτογραφίες κάτω από σκάλες, κοντά σε τέντες, σε ένα πιο σκιερό σημείο και βρείτε εκείνη την γωνία που θα σας επιτρέψει να συμπεριλάβετε στο backround το τοπίο ή το μνημείο που σας ενδιαφέρει.

Χρησιμοποιήστε δέντρα και τη σκιά που δημιουργούν τραβώντας ενδιαφέρουσες φωτογραφίες  εκμεταλλευόμενοι τις σκιές και τα μοτίβα που δημιουργούν στο πρόσωπο του φωτογραφιζόμενου. Παίξτε με τις σκιές, εκμεταλλευτείτε τις όπου τις βρείτε.

Αν πάλι θέλετε να τραβήξετε φωτογραφίες απευθείας κάτω από τον ήλιο την ώρα που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του, δηλαδή μέσα στο καταμεσήμερο, ζητήστε από το μοντέλο σας να κινηθεί δεξιά ή αριστερά μέχρι να βρείτε την κατάλληλη γωνία που δεν θα δημιουργεί άσχημες σκιές στο πρόσωπο και επειδή ο ήλιος θα είναι έντονος ας φοράει τα γυαλιά ηλίου για να μην φαίνεται το βλέμμα σκληρό και άγριο.