Καθαρά Δευτέρα – Φωτογραφίστε χαμόγελα και όχι φόβο

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις μπορεί να ματαιώθηκαν σε όλη τη χώρα, όχι όμως και η παράδοση του πετάγματος του χαρταετού τη Καθαρά Δευτέρα.

Την εποχή αυτή με όλα όσα συμβαίνουν, η ψυχολογία όλων μας έχει επηρεαστεί αρνητικά και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και προστέθηκε και ο COVID – 19, ο γνωστός σε όλους μας Κορονοϊός, ο οποίος άλλους μας έχει θορυβήσει λιγότερο και άλλους περισσότερο.

Όμως ο φόβος και ο περιορισμός των δραστηριοτήτων μας δεν είναι λύση. Λύση αποτελεί η πρόληψη, γιατί όλοι έχουμε στην οικογένειά μας ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και η εναλλακτική σκέψη, ιδίως όσοι από εμάς έχουν παιδιά.

Αν όλα όσα συμβαίνουν μας κάνουν και αισθανόμαστε έστω και λίγο ανασφαλείς, το αντίκτυπο στα παιδιά μας είναι πολλαπλό και γι’ αυτό πρέπει να τα προστατέψουμε. Οφείλουμε, να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι στη ζωή τα όμορφα και τα άσχημα συνυπάρχουν και πως ο τρόπος που τα αντιμετωπίζουμε είναι αυτό το σημαντικό στοιχείο που καθορίζει την ποιότητα της ζωής μας .

Τα καρναβάλια λοιπόν μπορεί να ακυρώθηκαν μέσα στις συνωστισμένες πόλεις, η άπλα της φύσης όμως βρίσκεται ολόγυρά μας και μας περιμένει την Καθαρά Δευτέρα να την επισκεφτούμε.

Πάρτε τους φίλους, την οικογένειά σας, τα παιδιά σας, βάλτε τις αποκριάτικες στολές σας και πετάξτε έναν χαρταετό, παίξτε παιχνίδια, μαζευτείτε για ένα όμορφο πικ – νικ  είτε στο βουνό, είτε στην παραλία, βγάλτε πολλές φωτογραφίες με πλατιά χαμόγελα και περάστε καλά!