Γάμος στον καιρό του Κορωνοϊού

Ο ερχομός μίας νέας ζωής όπως και το νέο ξεκίνημα δύο ανθρώπων είναι ασταμάτητες δυνάμεις, είναι η υπερνόβα της ανθρώπινης ύπαρξης με πολλούς συμβολισμούς και εκρηκτικά συναισθήματα γεμάτα αισιοδοξία και φως.

Αυτή την εποχή η πανδημία έχει ωθήσει πολλά ζευγάρια να μεταθέσουν την ημερομηνία του γάμου τους, η αλήθεια όμως είναι ότι τα πράγματα θα είναι ρευστά το προσεχές διάστημα, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη συμπεριφορά αυτού του ιού μέχρι να υπάρξει ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισής του.

Όπως όμως με όλα τα γεγονότα σταθμούς που έχουν προηγηθεί στην ιστορία του ανθρώπου, έτσι και τώρα, η ζωή δεν μπαίνει σε παύση, μπορεί να προσαρμόζεται, αλλά δεν σταματά!

Σκεφτόμενοι λοιπόν όλα τα πιθανά σενάρια και ενδεχόμενα είναι καιρός να δημιουργήσουμε εναλλακτικές παραμέτρους και να δώσουμε λύσεις εκεί που μοιάζει να μην υπάρχει καμία.

Όλοι και όλες μας δεν μπορούμε να φανταστούμε ή να διανοηθούμε ότι δεν θα μπορούμε να καλέσουμε στον γάμο μας συγγενείς, φίλους και γνωστούς, τις περισσότερες, αν όχι όλες τις φορές,  με μία δόση υπερβολής που φυσικά πηγάζει από τον ενθουσιασμό μας για αυτή την ημέρα.

Το επόμενο διάστημα όμως, ακόμα και όταν τα μέτρα θα έχουν χαλαρώσει, η συγκέντρωση 100, 200 ή 300 ατόμων μπορεί να μην επιτρέπετε και τότε τι κάνουμε; Αναβάλουμε τον γάμο επ’ αόριστον μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο ή το φάρμακο για τον ιό, μόνο και μόνο για να έχουμε μεγάλο αριθμό προσκεκλημένων στο γάμο μας ή πραγματοποιούμε το μυστήριο σε έναν μικρό κύκλο ανθρώπων;

Φυσικά το δεύτερο αφού πάνω από όλα ο γάμος αποτελεί θρησκευτικό μυστήριο και όχι κοινωνικό γεγονός!

Στην περίπτωση λοιπόν που οι συνθήκες δεν επιτρέψουν τον συνωστισμό πολλών ατόμων σε ένα χώρο η εναλλακτική πρόταση είναι η εξής:

Για την τελετή – Live Streaming

Live streaming είναι η διαδικασία κατά την οποία μεταδίδεται η βιντεοσκόπηση  ενός γάμου  ζωντανά, την ώρα δηλαδή που τελείται, μέσω μίας ιστοσελίδας ή μέσα από το facebook. Με αυτό τον τρόπο όλοι οι συγγενείς, οι φίλοι και οι γνωστοί, ακόμα και δικοί σας άνθρωποι που μπορεί να βρίσκονται μόνιμα στο εξωτερικό θα μπορέσουν να δουν και να μοιραστούν μαζί σας αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής σας. Οπότε, με κάτι τόσο απλό που μπορείτε να ζητήσετε από τον επαγγελματία που θα καλύψει τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση του γάμου σας, θα μπορέσετε να έχετε έναν ακόμα πιο ανοιχτό γάμο από αυτόν που φανταζόσασταν αρχικά!

Η επίσημη δεξίωση – Στην πρώτη επέτειο

Η γαμήλια δεξίωση είναι ένα κομμάτι αυτής της ημέρας, ωστόσο είναι ένα γεγονός το οποίο μπορεί να αναβληθεί και να μεταφερθεί σε μία άλλη ημερομηνία.  Αν και πάντοτε η δεξίωση ακολουθεί την τελετή του γάμου, μία εναλλακτική σκέψη είναι να μεταφερθεί στην πρώτη επέτειο του ζευγαριού, δηλαδή έναν χρόνο μετά.

Η πρώτη επέτειος γάμου έχει πάντα έναν ιδιαίτερο ενθουσιασμό γιατί είναι η πρώτη. Αν μεταφέρετε λοιπόν την δεξίωσή σας εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα ή εποχή, η ατμόσφαιρα θα είναι μοναδική!

Σημαντικό πλεονέκτημα της ημέρας θα είναι το γεγονός ότι η νύφη θα μπορέσει να ξαναφορέσει το νυφικό της (αν το επιλέξει) και να το χαρεί για δεύτερη φορά, καθώς και ο γαμπρός το γαμπριάτικο κουστούμι του, ενώ όλοι οι συγγενείς, οι φίλοι και οι γνωστοί θα βρίσκονται εκεί για να φωτογραφηθούν μαζί σας και να γιορτάσουν μία διπλή χαρά αφού θα γιορτάζεται το γάμο σας και την πρώτη σας επέτειο!!!

Επίσης και εσείς θα χαρείτε περισσότερο αυτή τη γιορτή καθώς δεν θα έχετε το άγχος και το στρες  της τελετής. αλλά ούτε και την κούραση της πολύμηνης προετοιμασίας. Μόνο όμορφα συναισθήματα!

Εκμεταλλευτείτε την τεχνολογία της εποχής μας και γιατί όχι δημιουργήστε νέες τάσεις!

Σκεφτόμενοι εναλλακτικά, μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε τις ευκαιρίες να επικεντρωθείτε σε λεπτομέρειες, όπως ο στολισμός της εκκλησίας, δημιουργώντας ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό σκηνικό, αφού δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε τα χρήματα που αρχικά είχατε υπολογίσει  για την δεξίωση και να επιδιώξετε έτσι ένα ονειρεμένο φωτογραφικό αποτέλεσμα που θα μείνει μαζί σας για πάντα!

Φυσικά δεν θα στερηθείτε ούτε τη  pre – wedding ούτε την next day – wedding φωτογράφηση και στέκομαι στο στοιχείο της φωτογραφίας αλλά και του video γιατί η αλήθεια είναι ότι μαζί με τις όμορφες αναμνήσεις, αυτά είναι που μένουν μετά από έναν γάμο και φυσικά πάντα και μόνο αγάπη!