Επαγγελματική Φωτογράφηση για Website

Το ηλεκτρονικό επιχειρείν δεν αποτελεί πλέον μόνο μια ευκαιρία, αλλά και μια αναγκαιότητα, καθώς το ολοένα και ανταγωνιστικότερο κλίμα το επιβάλλει. Αυτό σημαίνει ότι για να καταφέρουν σήμερα οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν, πρέπει να έχουν ηλεκτρονική παρουσία.

Στη πράξη, το να δημιουργήσει σήμερα ένας επιχειρηματίας ένα website, είτε αυτό έχει τη μορφή B2B – Επιχείρηση με επιχείρηση, είτε B2C – Επιχείρηση με καταναλωτή, είτε Β2Β2C -Επιχείρηση με επιχείρηση με καταναλωτή, είναι ο οικονομικότερος τρόπος για να εισάγει το προϊόν ή την υπηρεσία του στην αγορά.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα μίας ιστοσελίδας για μία επιχείρηση είναι ότι:

  • εισάγει την επιχείρηση γρήγορα στην αγορά και με μικρό κόστος
  • η παγκόσμια πρόσβαση πελατών και προμηθευτών σε μεγάλη κλίμακα, με χαμηλό κόστος και γρήγορα
  • η εταιρεία είναι πάντα ανοικτή, χωρίς μάλιστα να πληρώνονται υπάλληλοί, υπερωρίες ή άλλα κόστη

Ωστόσο το ηλεκτρονικό επιχειρείν έχει κάποιες προκλήσεις, μία από αυτές είναι η έλλειψη φυσικής παρουσίας ενός πωλητή. Αυτό σημαίνει, ότι αν η ιστοσελίδα μας δεν είναι ελκυστική, δεν παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζεται ο καταναλωτής για να πάρει μία αγοραστική απόφαση και δεν έχει ποιοτικό φωτογραφικό περιεχόμενο, αυτόν τον πελάτη γρήγορα θα τον κερδίσει ο ανταγωνισμός που βρίσκεται απλά και γρήγορα ένα κλικ μακριά!

Η εικόνα μίας ηλεκτρονικής επιχείρησης βασίζεται πρώτα στις εικόνες που παρουσιάζει, γιατί είναι το πρώτο που βλέπει ο πελάτης και μετά στο γραπτό περιεχόμενο. Υπό αυτή την έννοια δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα φυσικό κατάστημα ή επιχείρηση. Κάθε  εταιρία προσέχει την εικόνα της φυσικής της έδρας. Επικεντρώνεται δηλαδή στο να φαίνεται ελκυστική, επαγγελματική, ενώ και το ανθρώπινο δυναμικό προσέχει με τη σειρά του, η παρουσία του μέσα στο χώρο να αποπνέει επαγγελματισμό και σοβαρότητα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ένας ασφαλιστής δεν θα πήγαινε ποτέ να πουλήσει μία ασφάλειας ζωής φορώντας ένα σορτσάκι, αντίστοιχα μία πωλήτρια δεν φόραγε ποτέ ένα σκισμένο, βρώμικο και αταίριαστο σύνολο την ώρα που πάει να πουλήσει το ρούχο ενός designer.

Η εικόνα λοιπόν, η παρουσία μας είναι ένα σημαντικό διαπραγματευτικό ατού και κρίνεται από τον πελάτη θετικά ή αρνητικά.

Για μία επιχείρηση που έχει ένα website στο διαδίκτυο αυτό ισχύει διπλά. Ωστόσο πολλοί επιχειρηματίες μοιάζει να μην έχουν εξοικειωθεί ακόμα με αυτή την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας εικόνες των προϊόντων και των επιχειρήσεών τους μέσα από ερασιτεχνικές φωτογραφίες χαμηλής ποιότητας που δεν ενισχύουν ανταγωνιστικά ούτε το προϊόν αλλά ούτε και την επιχείρησή τους. Στην προσπάθειά τους λοιπόν να γλυτώσουν το κόστος μίας επαγγελματικής φωτογράφησης, το οποίο συγκριτικά είναι μηδαμινό σε σχέση με τα οφέλη που προσφέρει, μπορεί να χάνουν ετησίως χιλιάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Απλά και μόνο επειδή το site της εταιρίας τους δεν παρουσιάζει μία επαγγελματική εικόνα.

Σε αυτό το σημείο κάποιος μπορεί να σκεφτεί «Μα η δική μου επιχείρηση είναι μικρή ή μεσαία, που να πάω εγώ τώρα να ανταγωνιστώ μεγαθήρια».

Αυτή η σκέψη είναι ΛΑΘΟΣ!!!

Στο ηλεκτρονικό επιχειρείν όλες οι ανισότητες ισορροπούν, δίνοντας την ευκαιρία σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Δεν είναι τυχαίο ότι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας στηρίζεται σε επιχειρήσεις αυτού του μεγέθους.

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις θα πρέπει αναμφισβήτητα να προσαρμοστούν στις επιταγές της σύγχρονης επιχειρηματικής δράσης προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητά τους αλλά και την πιθανότητα να εδραιωθούν στην αγορά.

Σύμφωνα με έρευνα, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) και του εργαστηρίου ηλεκτρονικού εμπορίου του ΟΠΑ, σχετικά με το τι αγοράστηκε μέσω internet τουλάχιστον μια φορά, έχουμε τα εξής στοιχεία:

Διαμονή σε καταλύματα (50%).

Ταξιδιωτικές υπηρεσίες (46%).

Έτοιμο φαγητό (43%).

Ένδυση/υπόδηση (42%).

Εξοπλισμός Η/Υ (41%).

Ηλεκτρονικές συσκευές (40%).

Εισιτήρια για εκδηλώσεις (39%).

Βιβλία (37%).

Οικιακά είδη (36%).

Είδη φαρμακείου (30%).

Προσωπική φροντίδα (30%).

Ασφάλειες (26%).