Φωτογραφίες γεμάτες θετική ενέργεια και τρυφερές στιγμές

Η εποχή που διανύουμε είναι γεμάτη προκλήσεις, προκλήσεις που δημιουργούν επιπρόσθετο άγχος που μας ρίχνει την ψυχολογία.

Όταν όμως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που μας υπερβαίνουν υπάρχουν δύο λύσεις Fight (πάλη) Or (ή) Flight (φυγή – η οποία συνεπάγεται ότι νικηθήκαμε!)

Τα πράγματα δυσκολεύουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε να μας αποδυναμώσουν.

Το σπίτι του κάθε ανθρώπου είναι το καταφύγιό του, αλλά υπάρχει άλλο ένα σπίτι / καταφύγιο και είναι αυτό του ψυχισμού μας, που αντανακλάται όπου και αν βρισκόμαστε μέσα ή έξω από το υλικό σπίτι μας.

Γεμίζοντας την καθημερινότητά μας με πράγματα υλικά και άυλα, που μας γεμίζουν και μας προσφέρουν ένα διάλειμμα είναι σημαντικό.

Αυτή τη στιγμή είναι πολλά όσα δεν μπορούμε να ελέγξουμε, μπορούμε όμως να ορίσουμε την κάθε μέρα, αναπληρώνοντας την ενέργεια που χάνουμε από αρνητικά γεγονότα, με όμορφες απλές στιγμές και όμορφα συναισθήματα, με τους δικούς μας ανθρώπους και ίσως με ένα νέο τετράποδο μέλος που μέχρι σήμερα μπορεί να μην είχαμε σκεφτεί ως προοπτική.

Η υιοθεσία ενός κατοικίδιου είναι ευθύνη από την άποψη ότι δεσμευόμαστε να του προσφέρουμε αγάπη για το υπόλοιπο της ζωής του. Κάτι που δεν είναι δύσκολο, αφού αυτή την αγάπη και αυτή την απίστευτη τρυφερότητα θα την πάρουμε πίσω πολλαπλάσια.

Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες,  τα κατοικίδια ζώα μπορούν να μειώσουν το στρες και να βελτιώσουν την ψυχική διάθεση των ανθρώπων, ενώ βοηθούν άτομα που παρουσιάζουν κατάθλιψη.

Αυτοί οι γλυκύτατοι τετράποδοι φίλοι, μας δραστηριοποιούν, μας κρατάνε σε εγρήγορση, είναι συντροφιά, είναι αλληλεπίδραση και συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του ανθρώπου γιατί απλά και μόνο μειώνουν το καθημερινό στρες, άρα μειώνουν και την αρτηριακή μας πίεση.

Παιχνίδια, βόλτες, αξιολάτρευτα και γλυκύτατα μαλώματα της ζημιάς, απρόσμενες αστείες αντιδράσεις, τρυφερές στιγμές αλλά και φωτογραφίες μαζί τους, αστεία, σοβαρά ή νωχελικά πορτραίτα, αλλά κι βίντεο, θα μας βοηθήσουν να μάθουμε να βλέπουμε την θετική πλευρά για να καταλαγιάζουν μέσα μας τα αρνητικά.