Creative Selfie Photography

Διανύοντας τη δεύτερη καραντίνα του 2020 όλοι καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι την αντιλαμβάνονται και την αντιμετωπίζουν πιο εύκολα από ότι άλλοι, ωστόσο το μέγεθος της κατάστασης μας βαραίνει όλους, γι αυτό ακόμα και μέσα στο σπίτι οφείλουμε στον εαυτό μας να βρούμε δραστηριότητες που θα μας απασχολούν και θα ανεβάζουν την ψυχολογία μας.

Ο κωδικός 6 (της σωματικής άσκησης) που μας δίνει την δυνατότητα της βόλτας και του περίπατου (για άσκηση, περιορισμένες κοινωνικές επαφές και καμία φωτογραφία), μπορεί εύκολα να μας αποχαιρετήσει, αυτό όμως δεν θα μας σταματήσει, από το να γεμίσουμε δημιουργικά το χρόνο μας βγάζοντας selfie φωτογραφίες μέσα στο σπίτι, παίζοντας με το φως, τα λουλούδια μας, το χρώμα του τοίχου μας, έναν καμβά, αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει ενδιαφέρον.

Η διαδικασία του Creative Selfie Photography είναι καθαρά καλλιτεχνική και μπορεί να πάρει το μυαλό μας μακριά, αφορά έντονα τη σύνθεση, την αφαιρετική άποψη, τα χρώματα, το φως, ενώ είναι και ένας δημιουργικός τρόπος να πούμε «ψέματα» ή να κάνουμε πλάκα με τους φίλους μας στο διαδίκτυο, αφού για παράδειγμα μία γλάστρα στο μπαλκόνι μας μπορεί να φανεί σαν ένα ολόκληρο δάσος, ένα ενυδρείο με ψαράκια που μπορεί να έχουμε στο σπίτι μας, ο βυθός ενός ωκεανού ή ένας πίνακας που έχουμε στο σαλόνι μας να δημιουργήσει ένα απόλυτο ή ένα αφηρημένο backround.

Οι δημιουργικές selfie είναι μία άκρως διασκεδαστική ασχολία και δεν καταλάβετε για πότε θα έχουν περάσει ώρες. Κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες μάλιστα, θα είναι τόσο ιδιαίτερες και όμορφες που όχι μόνο θα σας φτιάξουν την ψυχολογία κοιτάζοντάς τες, αλλά θα παίρνουν και για μέρες likes αν τις αναρτήσετε στα κοινωνικά δίκτυα.

Ακόμα και μέσα στην καραντίνα η καθημερινότητά μας μπορεί να είναι όμορφη και δημιουργική, ακόμα και μέσα από τα πιο απλά πράγματα, αρκεί να εστιάζουμε πάντοτε στη θετική πλευρά.