Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στολισμένο και με Φωτογραφίες – Εύκολες & Δημιουργικές Ιδέες

Κάθε χρόνο το χριστουγεννιάτικο δέντρο γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, της προσοχής και της δημιουργικής μας διάθεσης, γεμάτο με στολίδια και ευχές για τον καινούργιο χρόνο που βρίσκεται μόνο μερικές μέρες μακριά.

Όλα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι όμορφα και εντυπωσιακά, υπάρχουν όμως κάποια που ξεχωρίζουν, γιατί πάνω τους έχουν κάτι πραγματικά μοναδικό.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι οι εκτυπωμένες φωτογραφίες μας, ιδίως σε μορφή polaroid, θα ήταν τα ωραιότερα στολίδια που θα μπορούσαμε να βάλουμε πάνω σε αυτό. Κι όμως κρεμώντας όμορφες στιγμές, τα αγαπημένα πρόσωπα, ακόμα και φωτογραφίες ανθρώπων που μπορεί να μην βρίσκονται πλέον κοντά μας, αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο γίνεται κάτι τόσο μοναδικό που δύσκολα οι λέξεις μπορούν να περιγράψουν.

Χρώμα, φως, λάμψη, ευχές και συναίσθημα μετατρέπουν το δέντρο μας σε φωτεινό πομπό, σε ένα πραγματικό οικογενειακό δέντρο, πάνω στο οποίο λάμπουν τα πρόσωπα των αγαπημένων μας ανθρώπων, οι ευτυχισμένες μας στιγμές, αλλά και η θετική ενέργεια που όλοι έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε αυτές τις μέρες.

Η αξία της εκτυπωμένης φωτογραφίας είναι σημαντική, η παρουσία της όμως μέσα στη ζωή και την καθημερινότητά μας είναι ανεκτίμητη.

Ο Κάρολος Ντίκενς στο βιβλίο του «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα»  αναφέρεται σε τρία πνεύματα που επισκεφτήκαν τον Εμπενίζερ Σκρούτζ την παραμονή των Χριστουγέννων , το πνεύμα των Χριστουγέννων του παρελθόντος, που μαζί του έφερε αναμνήσεις και συναισθήματα, το πνεύμα των Χριστουγέννων του παρόντος που πάντα είναι γεμάτο ενθουσιασμό και κάθεται στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου και το πνεύμα των Χριστουγέννων του μέλλοντος, που αν και αρχικά εμφανίστηκε δυσοίωνο και τρομερό μπροστά στον γέρο Σκρούτζ, ήταν τελικά αυτό που του έδωσε το δώρο της ελπίδας.

Έτσι και οι φωτογραφίες που κρατάμε στα χέρια μας άλλες φορές είναι γεμάτες αναμνήσεις και συναίσθημα, άλλες φορές γεμάτες ενθουσιασμό και κάποιες άλλες φορές γεμάτες ελπίδα για το αύριο.