Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου κάνει καλό στην υγεία μας

Η αγάπη, η σοκολάτα και το κρασί κάνουν καλό στην υγεία γι ‘ αυτό, ιδίως φέτος, μοιραστείτε τα απλόχερα με αυτόν ή αυτήν που αγαπάτε.

Η γιορτή των ερωτευμένων είναι μία από τις πιο όμορφες γιορτές του χρόνου με ρίζες από την αρχαία Ελλάδα με τον θεό του Έρωτα, αλλά και βυζαντινές με τον Ακύλα και τη Πρίσκιλλα που θεωρούνται από την εκκλησία μας οι Άγιοι της αγάπης και προστάτες των ζευγαριών και γιορτάζουν μία ημέρα πριν του Αγίου Βαλεντίνου, δηλαδή στις 13 Φεβρουαρίου.

Όπως φαίνεται ο έρωτας γιορταζόταν πάντα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, με διαφορετικές ονομασίες, θεότητες, αγίους ή «παγανιστικούς» εορτασμούς όπως  η μέρα της Lupercali, που είχε καθιερωθεί από τους Ρωμαίους και ήταν η ημέρα όπου οι νέοι μπορούσαν να επιλέξουν ποιον θα παντρευτούν.

Έτσι λοιπόν μπορούμε επιτέλους να απενεχοποιήσουμε αυτή την γιορτή, καθώς δεν είναι απλά μία εμπορική γιορτή της σύγχρονης εποχής.

Τα δώρα, τα λουλούδια, τα γλυκά, οι καρδιές, είναι μικρά πράγματα που μας ανεβάζουν ψυχολογικά, ενώ αυτές οι μικρές κινήσεις ενδιαφέροντος που μπορούν να αναδείξουν την ημέρα αυτή, μπορούν να ανανεώσουν και τον έρωτα.

Τα δώρα κάνουν καλό στην ψυχολογία μας, καθώς τα συναισθήματα αγάπης και έρωτα μπορούν να μειώσουν την πίεση, τον πόνο, να τονώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και τον αυτοσεβασμό μας.

Κανένα δώρο από αυτά που θα επιλέξουμε δεν είναι υπερβολικό, αφού την πρώτη θέση σε αυτή τη κατηγορία έχει μέχρι τις ημέρες μας ο Αυτοκράτορας Shahjahan που ως δώρο στη γυναίκα του έκανε το Taj Mahal στην Ινδία, το οποίο παραμένει ως σήμερα το έμβλημα του αιώνιου έρωτα.

Αφήστε λοιπόν τον εαυτό σας ελεύθερο, δείτε το σαν μία «στιγμή ανεμελιάς» και επιλέξτε οτιδήποτε ρομαντικό ή αστείο. Μία καλή ιδέα είναι να δημιουργήσετε και κάτι τελείως προσωπικό.

Δείτε πως μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πανέμορφο προσωπικό δώρο

 

Επιπλέον, ο Άγιος Βαλεντίνος πέρα από τα θετικά συναισθήματα που προκαλεί που μπορούν να τονώσουν τον οργανισμό μας, το εθιμοτυπικό περιλαμβάνει την σοκολάτα και το κρασί, τα οποία συνδυασμένα με την αγάπη, παίζουν μεγάλο ρόλο στη διατήρηση της φυσιολογικής ροής του αίματος.

Έρευνες μάλιστα έχουν αποδείξει ότι το κακάο στη σοκολάτα μπορεί να είναι σύμμαχος για μια υγιή καρδιά, καθώς βοηθά στο να αποτραπούν οι καρδιακές παθήσεις όντας πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Το ίδιο συμβαίνει με το κόκκινο κρασί, που όταν καταναλώνεται με μέτρο μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής  και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Το κεντρικό όμως νόημα είναι ότι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου κάνει καλό πρώτα απ’ όλα στην αγάπη.