Τα μυστικά του μακιγιάζ για φωτογράφηση & αψεγάδιαστα πορτραίτα! Συμβουλές και tips

Γράφει η Ντόρα Πετρούλια

Όλοι μας θαυμάζουμε κατά καιρούς τις φωτογραφήσεις διάσημων γυναικών και μοντέλων στα περιοδικά.

Αυτό που συνήθως μας κάνει περισσότερο εντύπωση είναι το αλαβάστρινο, σαν πορσελάνη δέρμα τους και η λάμψη που εκπέμπει μέσα από τη φωτογραφία.

Στην πραγματικότητα όμως οι φωτογραφίες αυτές προτού δημοσιευτούν έχουν ρετουσαριστεί στο photoshop.Αυτή η τακτική που ακολουθείτε εδώ και πολλές δεκαετίες από όλα τα περιοδικά μόδας, γάμου, αλλά και ποικίλης ύλης, έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι αυτό το ιδεατό αποτέλεσμα είναι πραγματικό, αλλά δεν είναι, ωστόσο μπορούμε να φτάσουμε πολύ κοντά σε αυτό με ένα απλό μακιγιάζ.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα μακιγιάζ που μπορούν χωρίς την επέμβαση μακιγιέρ και χωρίς κανένα contouring να ενισχύσουν και να αναδείξουν μοναδικά τη φυσική μας ομορφιά μπροστά στον φωτογραφικό φακό, αλλά και σε όλες τις εμφανίσεις μας.

Make up

Το make up που χρησιμοποιούμε είναι ίσως το πιο σημαντικό προϊόν μακιγιάζ που έχουμε μέσα στο νεσεσέρ μας, για αυτό κάθε φορά που αγοράζουμε ένα make up και ανάλογα με τις ανάγκες τις επιδερμίδας μας θα πρέπει να διαλέξουμε αν θέλουμε ένα ματ αποτέλεσμα ή να μας δίνει λάμψη.

Για τα λιπαρά δέρματα που μπορεί να έχουν τάση για ακμή και κάποια σημάδια, ένα πολύ καλό make up είναι το Double Wear Maximum Cover Camouflage Makeup for Face and Body της Estee Lauder.

Αυτό το make up έχει μεγάλη καλυπτικότητα, είναι αδιάβροχο, έχει mat αποτέλεσμα και ο φωτογραφικός φακός το αγαπά. Το πρόσωπό σας θα φαίνεται φωτεινό και η επιδερμίδα σας αψεγάδιαστη.

Ένα άλλο πολύ καλό make up για την καθημερινότητά σας αλλά και για φωτογράφηση είναι το Teint Miracle Hydrating Foundation της Lancome. Πιο ελαφρύ make up για επιδερμίδες που δεν έχουν πολλά σημάδια, δίνει μία πολύ όμορφη και φυσική λάμψη στο πρόσωπο.

Πούδρα

Η πούδρα πάντα συμπληρώνει και σταθεροποιεί το make up. Ωστόσο είναι σημαντικό να μην περιέχει HD ή μέταλλα που αντανακλούν το φως και καταστρέφουν τη φωτογραφία.

Πολύ καλές πούδρες για την καθημερινότητά σας και για φωτογράφηση είναι οι:

  • Dior Backstage Face & Body Powder
  • Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Matte Powder Foundation
  • Max Factor Creme Puff Powder Translucent

Concealer

To consealer είναι απαραίτητο στο μακιγιάζ για ένα πιο φωτεινό βλέμμα. Ωστόσο, τα μάτια έχουν πολλές και διαφορετικές ανάγκες. Ένα πολύ καλό consealer που μπορεί να μας δώσει επιλογές, λύσεις και δεν χρειάζεται να εφαρμόσουμε πάνω του πούδρα ή κάποια σκιά που μπορεί να τονίσει κάποιες ρυτιδούλες που μπορεί να έχουμε, είναι το Skin Camouflage Concealer της BELL HYPOALLERGENIC.

Ρουζ

Ένα ρουζ μπορεί να δώσει χρώμα αλλά και λάμψη στο πρόσωπο, ανάλογα με τη διάθεση και το look που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Υπάρχουν mat ρουζ και ρουζ που εκτός από χρώμα δίνουν και λάμψη. Δύο πολύ καλά ρουζ για φωτογράφηση είναι το Couture Blush του YVES SAINT LAURENT και το  Creme Puff Blush της Max Factor που μπορεί να δώσει εκτός από χρώμα και λάμψη στο σημείο των ζυγωματικών.

Μολύβι Ματιών

Το μολύβι στα μάτια δίνει ένα έντονο και δραματικό look, άλλοτε τονίζοντας το φυσικό σχήμα και άλλοτε δημιουργώντας ένα πιο έντονο σχήμα πχ cat eyes. Το χρώμα που αφήνει το μολύβι στα μάτια μας, όποια απόχρωση και αν έχει, πρέπει να είναι έντονο και όχι να φαίνεται ξεθωριασμένο, ένα πολύ καλό μολύβι για τα μάτια είναι το Crayon Khol της Lancome το οποίο είναι μαλακό και εύκολο στη χρήση.

Σκιές

Οι σκιές μαζί με το μολύβι είναι αυτές που θα δημιουργήσουν ένα πιο έντονο ή πιο φυσικό βλέμμα στα μάτια. Ανάλογα με το αν θέλουμε ένα πιο έντονο βλέμμα ή ένα πιο ήπιο, υπάρχουν και οι κατάλληλες σκιές.

Για το πιο έντονο βλέμμα, ιδανικές είναι οι σκιές της Mac που έχουν έντονες αποχρώσεις και πλούσια υφή, ενώ για ένα πιο ήρεμο βλέμμα, ιδανικές είναι οι σκιές Bobby Brown.

Μάσκαρα

Η μάσκαρα μπορεί να απογειώσει ένα βλέμμα ή να το κρατήσει κάτω στη γη. Το να βρούμε τη μάσκαρα που ταιριάζει απόλυτα και μπορεί να αναδείξει μοναδικά τις βλεφαρίδες μας, δεν είναι εύκολη υπόθεση και για αυτό πολλές φορές συμβιβαζόμαστε.

Δύο πολύ καλές μάσκαρες που είναι δοκιμασμένες και μπορούν να αναδείξουν μάτια με πολλές ή λιγότερες βλεφαρίδες είναι οι Sumptuous Extreme Waterproof Lash Multiplying Volume Mascara της Estee Lauder και η Hypnôse της Lancome.

Μολύβι Φρυδιών

Ακόμα και αν έχουμε έντονα φρύδια δεν τα αφήνουμε ποτέ άβαφτα, γιατί κάτι το make up κάτι η πούδρα, αφήνουν ελάχιστα υπολείμματα πάνω τους που μπορούν να επηρεάσουν την εικόνα των ματιών μας. Επιλέγουμε σκληρά μολύβια στην απόχρωση των φρυδιών. Αν πάλι θέλουμε να επηρεάσουμε το χρώμα τους, επιλέγουμε κοντινές αποχρώσεις στο χρώμα των φρυδιών αλλά και των μαλλιών μας.

Σημείωση: Οι γυναίκες που έχουν μαύρα μαλλιά πρέπει πάντοτε να επιλέγουν ένα ψυχρό καφέ για τα φρύδια τους και ποτέ μαύρο ή γκρι μολύβι.

Κραγιόν

Ένα κραγιόν μπορεί να δώσει ένα πιο ρομαντικό, πιο σκοτεινό ή πιο έντονο τόνο στο μακιγιάζ μας, τονίζοντας τα χείλη μας, ενώ πολλές φορές μπορεί να ταιριάζει και με το χρώμα του ρούχου που φοράμε.

Ο κανόνας λέει, όταν βάφουμε πολύ έντονα τα μάτια μας, επιλέγουμε μία απαλή ανοιχτή απόχρωση για τα χείλη, ενώ όταν τα μάτια μας δεν είναι έντονα βαμμένα, μπορούμε να επιλέξουμε πιο έντονα και τολμηρά χρώματα στα χείλη.

Επίσης η απόχρωση του κραγιόν που θα επιλέξουμε θα πρέπει να ταιριάζει και στη απόχρωση της επιδερμίδας μας ή και να συμβαδίζει με το χρώμα των μαλλιών μας.

Όταν θέλουμε να βάψουμε τα χείλη μας με έντονα χρώματα καλό είναι να επιλέγουμε ματ κραγιόν ενώ για τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις glossy.

 

Σε όλες τις περιπτώσεις και για όλα τα προϊόντα που θα βάλουμε μέσα στο νεσεσέρ μας, οι αποχρώσεις τους, θα πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα στην απόχρωση της επιδερμίδας μας, στο χρώμα των ματιών και των μαλλιών μας για να έχουμε οι φωτογραφίες μας το αποτέλεσμα που βλέπουμε στα περιοδικά.