Πυροτεχνήματα ή ουράνια φανάρια γάμου

Ένας βραδινός ουρανός φωταγωγημένος είτε από πυροτεχνήματα,  είτε από ουράνια φανάρια έχει πάντα να προσφέρει ένα ιδιαίτερο θέαμα. Η χρήση τους αποτελεί πλέον παράδοση για μεγάλες και σημαντικές εκδηλώσεις, ωστόσο στην περίπτωση ενός γάμου θα πρέπει να ταιριάζουν με την θεματολογία για να έχουν τελικά το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που επιδιώκουμε για αυτή την μοναδική στιγμή της ζωής μας και να μην φανούν απλά υπερβολικά.

Η γέννηση της πυροτεχνικής συνέβη τυχαία, όταν ένας Κινέζος μάγειρας ανέμιξε νιτρικό κάλιο, θείο και κάρβουνο και έβαλε φωτιά για να ψήσει ένα κοτόπουλο! Από τότε τα πυροτεχνήματα εξελίχθηκαν και έγιναν μέρος των σημαντικών γεγονότων της ζωής του ανθρώπου από την Ανατολή έως τη Δύση.

Τα πυροτεχνήματα σήμερα ως θεματική ενότητα σε έναν γάμο, δεν αποτελούν μόνο ένα  μέσω εντυπωσιασμού, ιδίως στις Ανατολικές χώρες όπου και ξεκίνησε αυτή η παράδοση, θεωρείτε ότι φέρνουν τύχη και ευτυχία στο νιόπαντρο ζευγάρι.

Το εντυπωσιακό θέαμα των πυροτεχνημάτων ταιριάζει σε γάμους που έχουν έντονο το μοντέρνο ή το κλασσικό στοιχείο και που η θεματολογία τους πλαισιώνεται και από άλλα στοιχεία εντυπωσιασμού είτε πιο σύγχρονα, είτε πιο παραδοσιακά.

Τα ουράνια φανάρια και αυτά έχουν τις ρίζες τους στην παράδοση της Κίνας και χρονολογούνται από την περίοδο των εμπόλεμων κρατών, τον 3ο αιώνα π.Χ. Η εφεύρεση τους  πιστώνεται στον στρατηγό  Ζούγκε Λιάνγκ  (181–234 μΧ) ο οποίος όταν περικυκλώθηκε από εχθρικά στρατεύματα, έβαλε ένα μήνυμα μέσα σε ένα ουράνιο φανάρι για να ζητήσει βοήθεια.. Για αυτό το λόγο τα φανάρια αυτά ονομάζονται ακόμη στην Κίνα φανάρια Κονγκμίνγκ. όπως ήταν το ψευδώνυμο του στρατηγού.

Τα ουράνια φανάρια σήμερα έχουν έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα ενώ η απελευθέρωσή τους στον ουρανό θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη.

Τα ουράνια φανάρια στον νυχτερινό ουρανό είναι ένα θέαμα μοναδικής ομορφιάς και \ρομαντισμού, γι’ αυτό και ταιριάζουν σε γάμους που η θεματολογία τους είναι άκρως ρομαντική. Η ελευθέρωση ουράνιων φαναριών πάνω από τη θάλασσα τη νύχτα, αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τη μοναδική ομορφιά τους.