Μήνας του μέλιτος στο ιπποτικό νησί της Μάλτας

Αν αναζητάτε έναν ιδιαίτερο προορισμό για το μήνα του μέλιτος μην ψάχνεται μακριά, καθώς μόλις μέσα σε μιάμιση ώρα μπορείτε να βρεθείτε σε ένα από τα πιο ρομαντικά νησιά του κόσμου, τη Μάλτα.

Η Μάλτα, επίσημα η Δημοκρατία της Μάλτας, είναι ένα μικρό και πυκνοκατοικημένο νησιωτικό κράτος αποτελούμενο από ένα αρχιπέλαγος επτά νησιών στο μέσο της Μεσογείου. Βρίσκεται ακριβώς νότια της Σικελίας, ανατολικά της Τυνησίας και βόρεια της Λιβύης, αποτελώντας ένα σπάνιο σταυροδρόμι πολιτισμών που µετράει περισσότερα από 7.000 χρόνια ιστορίας.

Βάση της τοποθεσίας της η Μάλτα είναι ένας ηλιόλουστος τόπος ενώ οι θερμοκρασίες διατηρούνται υψηλές ακόμα και μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη.

Η αίσθηση του κλίματος και της ατμόσφαιρας θυμίζει έντονα νησί της Ελλάδας αλλά η επίδραση των Ιωαννιτών Ιπποτών καθιστά ξεκάθαρο στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε έναν μοναδικό τόπο, ίσως σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Από την µπαρόκ αρχιτεκτονική της πρωτεύουσας Βαλέτα µε τα μεσαιωνικά κάστρα και τα αναγεννησιακά αγάλµατα, μέχρι τους μεγαλιθικούς ναούς του Ggantija, ο ρομαντισμός και η ενέργεια που εκπέμπουν τα χρώματα και τα μνημεία της νησιωτικής αυτής χώρας είναι παντού διάχυτα.

Η Μάλτα διαθέτει μερικές από τις παλαιότερες αρχιτεκτονικές του κόσμου, ενώ πολλά από τα μνημεία της έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνηµεία Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς.

Η μαλτέζικη κουζίνα είναι προϊόν μιας μακράς σχέσης των γηγενών κατοίκων με τους πολλούς ξένους που πέρασαν από το νησί στο πέρασμα των αιώνων, η οποία έχει δώσει στη Μάλτα ένα ενδιαφέρον μείγμα μεσογειακής κουζίνας. Πολλά φαγητά του νησιού έχουν προέλευση ιταλική/σικελική ή μαυριτανική.

Ιδανική για ρομαντικά γεύματα και μακρινούς περιπάτους, η Μάλτα διαθέτει υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, ενώ για τα ζευγάρια που αναζητούν την περιπέτεια, το νησί είναι ιδανικό για καταδύσεις, καθώς διαθέτει μία πληθώρα υποβρύχιων σπηλαίων, υφάλων, ναυαγίων αλλά και μοναδική θαλάσσια ζωή!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Μάλτα είναι ένας φθηνός προορισμός, ίσως πιο φθηνός από οποιοδήποτε νησί της Ελλάδος.