DIY Μπομπονιέρες Γάμου

Ο γάμος είναι ένα γεγονός που απαιτεί σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας του την αμέριστη προσοχή μας για να έχουμε ακριβώς το αποτέλεσμα που θέλουμε για αυτή την τόσο σημαντική ημέρα της ζωής μας.

Στις μέρες μας η γκάμα των προϊόντων που αφορούν τις παραδόσεις ενός ελληνικού γάμου είναι μεγάλη και μπορεί να φτάσουμε στο σημείο που να μην μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στις τόσες όμορφες και ευφάνταστες επιλογές μου μας δίνονται.

Ωστόσο όσοι από εμάς έχουμε εξεζητημένα γούστα και ακόμα πιο εξεζητημένη θεματολογία γάμου, αυτή η μεγάλη γκάμα προϊόντων μπορεί να μας φανεί αδιάφορη, επαναλαμβανόμενη, ακόμα και μικρή.

Για όλα όμως υπάρχει λύση αν αποφασίσουμε να πάρουμε τα πράγματα στα δικά μας χέρια και γιατί όχι, αυτό που έχουμε φανταστεί να το πραγματοποιήσουμε εμείς οι ίδιοι.

Οι μπομπονιέρες γάμου σαν έθιμο άρρηκτα δεμένο με την τελετή του γάμου, είναι το δώρο που προσφέρει το ζευγάρι στους καλεσμένους του σαν μια χειρονομία ευγνωμοσύνης για την παρουσία τους και για τις ευχές τους στο γάμο τους, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το αναμνηστικό του μυστηρίου. Είναι δηλαδή κάτι που μένει και γι αυτό κάθε ζευγάρι θέλει το δώρο αυτό να είναι προσεγμένο και σε αρμονία με τη θεματολογία του γάμου του.

Τι γίνεται όμως όταν η ανεύρεση της κατάλληλης μπομπονιέρας γίνεται Οδύσσεια? Η λύση είναι μία, φτιάξτε τη μόνη σας!

Υλικά για να φτιάξετε τις μπομπονιέρες ακριβώς όπως τις έχετε φανταστεί θα βρείτε πάρα πολύ εύκολα, ιδίως αν τα αναζητήσετε μέσω internet. Οι επιλογές που θα σας δοθούν από τα ηλεκτρονικά καταστήματα θα είναι πραγματικά μία ανεξάντλητη πηγή.

Αλλά ακόμα και αν δεν βρείτε ακριβώς αυτό που θέλετε σαν υλικό, χρησιμοποιήστε τη φαντασία και την ευρηματικότητά σας και αναζητήστε αυτό που θέλετε ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία του διαδικτύου ή ακόμα και σε φυσικά καταστήματα που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με προϊόντα ή υλικά γάμου.

Η διαδικασία αυτή σίγουρα θα είναι δημιουργική, θα μπορείτε να τη μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας αλλά το πιο σημαντικό μέσα από όλο αυτό, είναι ότι θα βιώσετε τη προετοιμασία του γάμου σας από ακόμα πιο κοντά και μην ξεχνάτε η μπομπονιέρα του γάμου σας είναι ένα αναμνηστικό που θα μείνει και που θα έχει ακόμα πιο ιδιαίτερη σημασία για εσάς αν την έχετε φτιάξει εσείς.