Μπρύζ η “Βενετία του Βορρά”

Με γραφικά κανάλια, παραμυθένιες λίμνες, μεσαιωνικά κτίρια, πλακόστρωτα, άρωμα σοκολάτας και με φθινοπωρινά τοπία που μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθι, η Μπρυζ ή αλλιώς η Βενετία του Βορρά είναι ο απόλυτος φθινοπωρινός προορισμός.

Η Μπρύζ είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Φλάνδρας στο Βέλγιο και το ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Η μεσαιωνική ατμόσφαιρα και ο απόλυτος ρομαντισμός της πόλης προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο. Το φθινόπωρο ο τουρισμός μειώνεται σημαντικά και είναι η ιδανική εποχή να την επισκεφτείτε.

Δεν θα χρειαστείτε πολλές ημέρες για να εξερευνήσετε ολόκληρη την γοητευτική βελγική πόλη, καθώς η Μπριζ είναι πολύ μικρή. Αξίζει να επισκεφτείτε όλα τα αξιοθέατα αλλά και να απολαύσετε χαλαρούς περιπάτους στα κανάλια και τις λίμνες καθώς το φθινοπωρινό σκηνικό στην συγκεκριμένη πόλη είναι εξωπραγματικό.

Η βελγική κουζίνα έχει πληθώρα πιάτων και γλυκών για να δοκιμάσετε, ωστόσο το πιο χαρακτηριστικό πιάτο του Βελγίου είναι τα μύδια με τηγανητές πατάτες και φυσικά για γλυκό, τι άλλο από τη διάσημη βέλγικη σοκολάτα και τις βελγικές βάφλες.

Το φθινόπωρο θα συναντήσετε πολλά φεστιβάλ φαγητού και σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάστε τη βελγική μπύρα.

Επίσης την εποχή αυτή και ιδίως αν την επισκεφτείτε προς το τέλος του Οκτώβρη θα ζήσετε από κοντά και τη γιορτή του Χαλοουίν. Μπορείτε να παρακολουθήσετε συναυλίες, ή να επισκεφτείτε θεματικά πάρκα και μασκέ πάρτι, ενώ θα θαυμάσετε έναν βραδινό ουρανό γεμάτο από πολύχρωμα πυροτεχνήματα τα οποία θα φωτίζουν αυτή την πραγματικά παραμυθένια πόλη.