Η αξία της φωτογραφίας όταν γίνεται Wall Art

Η πραγματική τέχνη της απεικόνισης έχει επιδραστική αξία στο χώρο αλλά και στη ψυχολογία μας.

Κάθε φορά που επιλέγουμε έναν πίνακα, μία φωτογραφία, ακόμα και μία αφίσα, η εικόνα που απεικονίζεται έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη διαδικασία της επιλογής.

Σίγουρα κάποιος θα σκεφτεί ότι πολλές φορές ακόμα και μία αφηρημένη σύνθεση που δεν προσδιορίζει κάτι συγκεκριμένο αποτελεί μία επιλογή που δεν έχει να κάνει με μία συγκεκριμένη εικόνα αλλά περισσότερο με τα χρώματα, όμως και σε αυτή την περίπτωση τα σχήματα ή οι κυματισμοί του χρώματος δημιουργούν και πάλι μία εικόνα που ο θεατής μπορεί να αποδώσει συγκεκριμένο νόημα και σημασία.

Η δύναμη της εικόνας όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μεγάλη, όμως πόσες φορές έχουμε δώσει τη σημασία που χρειάζεται στους πίνακες και τις φωτογραφίες που τοποθετούμε μέσα στον προσωπικό μας χώρο; Και πόσες φορές έχουμε σκεφτεί έξω από το κουτί του συνηθισμένου και του μονότονου;

Μία εικόνα έχει τη δύναμη να μας κάνει να αισθανθούμε όμορφα, να μας ταξιδέψει, αλλά και να μας κάνει να αισθανθούμε πραγματικά σπίτι μας. Οι εικόνες που έχουν την μεγαλύτερη σημασία για εμάς, είναι συνήθως οι φωτογραφίες που έχουμε τραβήξει σε κάθε φάση της ζωής μας, με ανθρώπους που αγαπήσαμε και αγαπάμε και τοπία που λατρέψαμε καθώς μας έκοβαν την ανάσα.

Αφήνοντας λοιπόν πίσω το συνηθισμένο και το τετριμμένο, μπορούμε να επιλέξουμε μέσα από τα φωτογραφικά μας αρχεία εικόνες που σημαίνουν πολλά για εμάς, αλλά και εικόνες που ταιριάζουν χρωματικά στο χώρο μας και να δημιουργήσουμε μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι μας που θα επιδρά πάνω μας, δίνοντάς μας ενέργεια αλλά και όμορφα συναισθήματα.

Πλέον, με την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτές οι φωτογραφίες που έχουμε τραβήξει, αν έχουν μεγάλη ανάλυση, μπορούν  να γίνουν πανέμορφοι καμβάδες και μαζί με την εξέλιξη στο interior design που επιτάσσει κάθε φορά και έναν διαφορετικό, ιδιαίτερο τρόπο σύνθεσης και παρουσίασης των στοιχείων μέσα σε ένα χώρο, μπορούμε να τμηματοποιήσουμε μία εικόνα σε έναν τρίπτυχο ή δίπτυχο καμβά, να την παρουσιάσουμε σε ένα τετράγωνο ή σε ένα παραλληλόγραμμο καμβά, σε ένα μεγάλο και εντυπωσιακό μέγεθος ή σε ένα μικρότερο.

Δώστε μέσα από τις αναμνήσεις το στίγμα της προσωπικότητάς σας και κάντε το χώρο σας τόσο ξεχωριστό, όσο είσαστε και εσείς, επενδύοντας σε Wall Art εκτυπώσεις.