Δείτε ποιες πόζες θα κάνουν τα πορτραίτα σας να ξεχωρίσουν

Η δύναμη των πορτραίτων έγκειται στο τρόπο που μπορούν να επηρεάσουν, στον δυναμισμό, την αισθητική και τη διάθεση που προβάλλουν.

Όταν λοιπόν μας φωτογραφίζουν, η εικόνα μας μπορεί να αντικατοπτρίζει αλλά και να αναδεικνύει όλα τα στοιχεία που ξεχωρίζουν πάνω μας ή να παρουσιάζει ένα όχι και τόσο κολακευτικό στιγμιότυπο του εαυτού μας.

Όταν φωτογραφιζόμαστε, είτε για πλάκα με την παρέα, είτε γιατί θέλουμε να έχουμε μία καλή φωτογραφία του εαυτού μας, το μέτριο δεν έχει καμία θέση ούτε στην εικόνα αλλά ούτε και στην ψυχολογία μας, παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές με πόζες που εξασφαλίζουν ότι μετά οποιουδήποτε είδους φωτογράφησης, θα κρατήσετε στα χέρια σας εκπληκτικά πορτραίτα!

Ακουμπήστε στον τοίχο

Αν θέλετε ένα κινηματογραφικό αποτέλεσμα στο πορτραίτο σας, το να ακουμπήσετε σε έναν τοίχο, δημιουργεί μία 3D  εικόνα με περισσότερο βάθος, ενώ η εναλλαγή που δημιουργείται από τη σκιά προς το φως θα κολακέψει το πρόσωπό σας και θα αναδείξει την πόζα σας.

Πορτραίτο αμφάζ

Κοιτώντας απευθείας τον φακό είναι ο ιδανικός τρόπος για να προβάλλουμε τα συναισθήματά μας, τις εκφράσεις μας, αλλά και τη γλώσσα του σώματός μας. Θεωρείται και η θέση της αθωότητας, γι αυτό και αυτή η πόζα χρησιμοποιείται και σε φωτογραφήσεις που θέλουμε να αναδείξουμε ρομαντισμό.

Η κλίση του κεφαλιού

Οι φωτογραφίες όπου το κεφάλι μας έχει κλίση προς τα αριστερά ή τα δεξιά, θεωρούνται και είναι πιο ελκυστικές.

Η πόζα των 90 μοιρών

Η γνωστή σε όλους μας φωτογράφιση του προφίλ, αναδεικνύει τον λαιμό και τις γωνίες του προσώπου προσθέτοντας μυστήριο και ένταση στην φωτογραφία.

Η πόζα των 45 μοιρών

Αναδεικνύει όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου μαζί με τις γωνίες του, προσθέτοντας βάθος στη φωτογραφία.

Κοντινή λήψη

Οι κοντινές λήψεις του προσώπου μπορούν να αναδείξουν μοναδικά τα πιο ελκυστικά σημεία του προσώπου, όπως τα μάτια ή τα χείλη.

Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας

Με τα χέρια μας μπορούμε να δημιουργήσουμε δυναμικά πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα αλλά και να τα χρησιμοποιήσουμε για να δείξουμε τα χαρακτηριστικά μας πιο νεανικά, αφού με αυτά μπορούμε να κάνουμε ένα διακριτικό face lift.

Κλίση του σώματος μπροστά

Η κλίση του σώματος μπροστά και οι πόζες που περιλαμβάνονται σε αυτή τη θέση δημιουργούν την αίσθηση του φλερτ, είναι καλαίσθητες και παιχνιδιάρικες.

Ξαπλώστε στο έδαφος

Και αυτή η θέση δημιουργεί ένα διακριτικό face lift λόγο της βαρύτητας, δείχνοντας το πρόσωπο πιο νεανικό. Αν το σώμα μας έχει κλίση, δημιουργούμε την προοπτική που αναδεικνύει και το χώρο ή το τοπίο που φωτογραφιζόμαστε.

Κλίση του σώματος πάνω σε επιφάνεια

Η κλίση του σώματός μας πάνω σε μία επιφάνεια, όπως ένα τραπέζι ή ένα μπαρ, δημιουργεί μία πιο δυναμική αλλά και ελκυστική εικόνα γιατί τις περισσότερες φορές έχουμε την τάση να γέρνουμε ελαφρά το κεφάλι μας, κάτι που μας κάνει να δείχνουμε πιο ελκυστικοί.

Περπατήστε στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που βρίσκεται η κάμερα, κοιτάζοντας τον φακό

Αυτά τα πορτραίτα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα καθώς προσθέτουμε κίνηση και συναίσθημα στη φωτογραφία.

Στο βίντεο που ακολουθεί του φωτογράφου Justin Laurens θα δείτε επεξηγηματικά σε εικόνα όλα τα παραπάνω και περισσότερα….!!!