Πώς η πώληση ή ενοικίαση ενός ακινήτου γίνεται πιο εύκολη με μία Επαγγελματική Φωτογράφηση

Αρχιτεκτονική Φωτογραφία Εσωτερικού Χώρου

Μία επαγγελματική φωτογράφηση είναι ο πιο δυνατός μας σύμμαχος όταν θέλουμε να πουλήσουμε ή τα ενοικιάσουμε ένα ακίνητο γρήγορα!

Ο λόγος που η αρχιτεκτονική φωτογραφία είναι απαραίτητη σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι γιατί μπορεί να αναδείξει ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία, να παρουσιάσει το χώρο με τον καλύτερο δυνατό φωτισμό, αναδεικνύοντας υφές και χρωματικές λεπτομέρειες, αλλά και να δείξει τους χώρους του ακινήτου πιο μεγάλους και ευρύχωρους.

Στην πώληση ή την ενοικίαση ενός ακινήτου κάθε φωτογραφία μετράει, κάθε φωτογραφία αποτελεί ένα κρίκο και πρέπει να παρουσιάζει την συνέχεια των χώρων. Θα πρέπει δηλαδή ο υποψήφιος αγοραστής ή ενοικιαστής να έχει διαμορφώσει στο μυαλό του τη διαρρύθμιση του σπιτιού από τις φωτογραφίες και να έχει πειστεί σε ένα μεγάλο ποσοστό πριν επισκεφτεί το σπίτι από κοντά.

Αυτό μετράει πολύ στην πώληση γιατί του δίνεται ο χρόνος να οραματιστεί πως θα είναι ο χώρος με τα δικά του έπιπλα, που σημαίνει ότι όταν φτάσει για να το δει από κοντά, το σπίτι θα είναι ήδη οικείο σε αυτόν.

Πολλές φορές στις πλατφόρμες πώλησης και ενοικίασης ακινήτων παρατηρούμε ότι οι φωτογραφίες δεν είναι μόνο ερασιτεχνικές, αλλά παρουσιάζουν σε μεγάλο ποσοστό μία εικόνα ακαταστασίας και χώρους πολλές φορές πολύ φορτωμένους από έπιπλα και αντικείμενα.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι ιδιοκτήτες ή άλλοι ένοικοι μπορεί να μένουν ακόμα μέσα σε αυτά τα σπίτια.  Όπως όμως δεν θα είχαμε ποτέ καλεσμένους μέσα σε ένα ακατάστατο σπίτι, έτσι και στη φωτογράφηση του, το σπίτι θα πρέπει να είναι καθαρό, τακτοποιημένο και αν είναι πολύ γεμάτο από πράγματα καλό θα ήταν, να αφαιρέσουμε κάποια, για να μπορέσει ο χώρος να δείξει στις πραγματικές του διαστάσεις ή ακόμα και μεγαλύτερος.

Τα πολλά έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να μην ταιριάζουν και στην αισθητική του αγοραστή ή του ενοικιαστή θα δείξουν τον χώρο μικρότερο και λιγότερο φωτεινό. Αυτά τα τρία στοιχεία είναι ικανά να τον διώξουν μακριά από τη σελίδα της καταχώρησής μας, αλλά και από την τιμή που έχουμε θέσει ως στόχο.

Η αρχιτεκτονική φωτογραφία σε συνδυασμό με την δική μας προσπάθεια να αναδείξουμε το χώρο, ίσως μέσα από μία νέα διαρρύθμιση και διακόσμηση, θα κάνει τη διαδικασία επιλογής πιο εύκολη και αυτό είναι το ζητούμενο σε μία πώληση ή ενοικίαση. Οτιδήποτε μπορεί να δυσκολέψει κάποιον που ψάχνει ένα νέο σπίτι, άλλο τόσο και περισσότερο θα δυσκολέψει εμάς.